Селекционерът на Литва е оптимист преди мача с България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Възможно е да се наложи да сменим схемата, за да сме по-добри", каза Едгарас Янкаускас.

Националният селекционер на Литва – Едгарас Янкаускас, сподели очакванията си преди сблъсъка срещу България, който е утре и стартира от 19:00 часа.

Наставникът изрази задоволството си преди задаващата се евроквалификация, че ще има трудности с подбора на стартовия състав за мача.

“Този път имаме повече време за тренировки заедно. Това е много добре. Имаме достатъчно време да се запознаем в детайли със съперника. Удовлетворяващо е, че играчите са здрави и в добра форма. Имам толкова сладко главоболие при избора на титулярен състав. Всичко се развива оптимално до момента”, каза Янкаускас.

“Има голяма конкуренция в състава, което е отлична новина. През септември направихме 2:2 с Черна гора и загубихме с 1:3 от Сърбия с хеттрик на Митрович. Анализирахме тези двубои, те ще се отразят на играта ни срещу България. Трябва да реагираме на нещата, които не правехме добре, да отстраним неточностите в определени зони. Възможно е дори да се наложи да сменим схемата, за да сме по-добри”, заяви още специалистът.