Селишка ще се бори за златото във Вечния град
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер българската състезателка излиза във финала в категория до 50 кг срещу американката Антъни

След впечатляваща серия, включваща три категорични победи, европейската шампионка Миглена Селишка се класира за финала в категория до 50 килограма на силния международен турнир по борба “Матео Пеликоне” в Рим (Италия).

В първата си среща тя се нуждаеше от 2 минути и 18 секунди, за да прегази с технически туш индийката Менакши Менакши. Последва оглушителен успех с 8:1 срещу световната вицешампионка от 2019 година – Емилия Вук (Румъния), преди да разгроми с технически туш (10:0) в рамките на по-малко от три минути бразилката Камила ди Силва.

Плюс за Селишка бе, че съперничката и в полуфинала – носителката на бронзов медал от световния шампионат в Нур Султан през 2019 година – Валентина Исламова (Казахстан), не се яви на тепиха и позволи на българската състезателка да съхрани физически сили за заключителния двубой в категрията.

В него нашето момиче ще срещне шампионката от Панамериканските игри – Виктория Антъни (САЩ). Финалите в Рим започват в 19.00 часа.

Вчера Мими Христова спечели сребро в категория до 68 килограма, а София Георгиева се окичи с бронзовия медал в категорията.