Сериозна издънка на Наполи в Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Наполи допусна поражение с 2:3 у дома от Лече в мач от 23-ия кръг на Серия “А”. Този резултат сложи край на серията от 3 поредни победи на неаполитанци, които тъкмо бяха тръгнали в правилна посока.

Съставът на Лече пък записа втора поредна победа в италианското първенство, след като в миналия кръг разби Торино с 4:0 у дома. Лече събра 22 точки в своя актив и заема 17-ото място в класирането.

Първото полувреме на срещата на “Сан Паоло” предложи само едно попадение. То бе за гостите, а негов автор беше Лападула в 29-ата минута. Наполи започна силно втората част и три минути след подновяването на играта Аркадиуш Милик изравни резултата – 1:1.

Джанлука Лападула обаче вкара втория си гол в мача в 61-вата минута след асистенция на Фалко. 30-годишният нападател отново изведе гостите напред в резултата. Марко Манкозу предреши крайния изход с трето попадение за Лече в 81-вата минута, а феновете започнаха да напускат “Сан Паоло”.

Наполи върна едно попадение в 90-ата минута чрез Хосе Кайехон, но само за да стигне до по-почетно поражение. Това бе девета загуба за неаполитанци от началото на сезона, като те останаха с актив от 30 точки на 11-ото място в класирането. Наполи вече е на цели 12 точки от зона Шампионска лига и изглежда все по-малко вероятно да завърши сезона в топ 4.