Sesame дава предимство на Лудогорец срещу Олимпия Любляна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зелените" ще се стремят да запишат трета поредна победа през сезона и втора последователна в Шампионска лига

Тази вечер от 21:45 ч. отборът на Лудогорец посреща тима на Олимпия Любляна в мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Българският първенец ще се стреми да вземе аванс преди реванша на словенска земя след седмица. Букмейкърите очакват победа за “орлите” в първия мач на “Хювефарма Арена”. В тиража на Сезам бг отборът на Лудогорец е фаворит с 1.59 коеф. за победата, докато ставката за успех на гостите е 6.51. Родният букмейкър дава коефициент 1.15 за Лудогорец или равен в мача, така че изглежда малко вероятно “зелените” да допуснат поражение пред своите фенове.

Лудогорец демонстрира характер, като победи шампиона на Косово Балкани с 4:0 във втората среща от първия квалификационен кръг на Шампионска лига, за да заличи загубата с 0:2 в първия мач и да стигне до сблъсък със словенския шампион Олимпия Любляна. Новият сезон не можеше да започне по-лошо за “орлите”, които претърпяха болезнени загуби, преди да се възстановят по феноменален начин. Лудогорец спечели с 5:0 у дома срещу Етър в двубой от Първа лига, с което записа втори пореден успех и се възстанови след двете загуби на старта на сезона.

Отборът на Олимпия Любляна е аутсайдер в сряда вечерта в първия мач в Разград. Словенците имаха доста трудности, за да победят латвийския шампион Валмиера в първия кръг, но в крайна сметка продължиха напред с две победи с 2:1. Сезонът в словенската лига обаче започна зле за момчетата на Жоао Енрикес, които претърпяха загуба с 1:2 от Копер в първия кръг на словенския елитен през уикенда. Като цяло Олимпия няма европейски успехи от години. Те не успяха да преминат през втория квалификационен кръг нито на Шампионската лига, нито на Лига Европа в последните пет опита, така че с право Сезам дава сериозно предимство на Лудогорец.