Sesame дава предимство на Испания за титлата в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трофеят от Лигата на нациите обаче все още липсва в колекцията на иберийците, а те на пръв поглед са фаворит за спечелването му

Хърватия и Испания се изправят един срещу друг на “Де Кайп” във финална среща за купата в третото издание на турнира Лигата на нациите. Началото на двубоя в Ротердам е тази вечер от 21:45 часа.

“Шахматистите” все още преследват своя пръв трофей от официална надпревара откакто се отдели от Югославия през 1991 г. Златното поколение на “ватрените” се представи чудесно на последните две световни първенства, но така и не успя да стигне до световната купа. През 2018-а “шахматистите” загубиха с 2:4 от Франция на финала в Русия, а преди няколко месеца се окичиха с бронзовите медали в Катар, а те имат трето място и през 1998 година. Сега те имат възможността да запишат първи триумф, макар и на далеч по-скромен турнир в сравнение със Световното първенство.

От друга страна, “Ла Фурия роха” може да се похвали със спечелени четири големи трофея. Става въпрос за световната титла от 2010-а, както и трите европейски титли от 1964-та, 2008-а и 2012-а. Към тях можем да прибавим и домакинското олимпийско злато от 1992-ра от игрите в Барселона. Трофеят от Лигата на нациите обаче все още липсва в колекцията на иберийците. Преди две години те отново играха финал в турнира, но отстъпиха с 1:2 на Франция. Днес те ще искат да направят следващата стъпка и този път да си тръгнат като шампиони в надпреварата.

Sesame дава повече предимство за испанците, като коефициентът за победа на “Ла Фурия” е 2.04, срещу 3.85 за балканската държава, а ставката за реми в редовното време между двата съперника е 3.45.