Sesame фаворизира България в гостуването на Литва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В първата седмица на месец октомври световните квалификации се завръщат, което означава, че националният отбор на България ще излезе за нов двубой.

В събота гостуваме на аутсайдера в квалификационната група Литва, като онлайн букмейкърът Sesame очаква България да запише нов успех срещу балтийската страна. След успешна сезам регистрация вие може да подкрепите момчетата на Ясен Петров за успех в срещата, като коефициентът за победа на „лъвовете“ е 1.90.

Националните селекции на България и Литва се изправиха една срещу друг през миналия месец, когато записахме труден успех с 1:0 на стадион “Васил Левски”. Единственото попадение в срещата вкара Ивайло Чочев, който се появи като резерва. Така България отпразнува първата си победа в официален мач след година и десет месеца чакане. Това бе и първата победа за “лъвовете” в група С на световните квалификации. До момента сме изиграли пет срещи, като имаме също две равенства и две поражения. Без съмнение най-добрият ни резултат бе ремито при гостуването на Италия (1:1) на 2 септември. Иначе в последния си мач България се представи много силно и разби Грузия с 4:1 в приятелски двубой. Така в момента тимът на Ясен Петров е в серия от две поредни победи и ще се опита да запише трети последователен успех, което не се е случвало от много години. Букмейкърът Sesame дава предимство на нашите момчета и все пак сме по-класният отбор от Литва, но това гостуване със сигурност няма да бъде лесно.

Селекционерът на България Ясен Петров надали ще прави много промени в състава за двубоя в Литва в сравнение с първия мач с този съперник. Сред избраниците на селекционера за първи път попада младият вратар на Славия – Светослав Вуцов. Той заменя в списъка Даниел Наумов, като в тима този път не е и Ники Михайлов, а на неговото място е Мартин Луков. Титуляр се очаква отново да бъде Георги Георгиев от Черно море, който направи силни мачове миналия месец. В защита надали ще има изненада, като би трябвало да действат братята Христови, Недялков и Антов. В средата на терена прави впечатление липсата на Георги Миланов, който е оставен извън състава въпреки силните си игри за Левски. Ясен Петров ще разчита на играчи като Георги Костадинов, Тодор Неделев, Ивайло Чочев, Кристиян Малинов и Илиан Илиев-младши, като по-офанзивно настроени са Ради Кирилов, Бирсент Карагарен, Боби Цонев и Доминик Янков. За върха на атаката Петров е повикал Кирил Десподов, Димитър Илиев, Спас Делев, Георги Йомов и Атанас Илиев, така че конкуренцията е доста сериозна.

Отборът на Литва ще се опита да сложи край на серията си от девет поредни поражения в двубоя срещу България. Литовците не се разписаха в последните си две срещи от квалификациите, като загубиха от нашия тим с 0:1 и бяха разгромени с 5:0 от европейския шампион Италия. В последните пет мача отборът е допуснал цели 17 гола, така че има много слаба отбрана. Българският тим пропусна доста шансове за гол и трябваше да запише по-убедителен успех в първия мач в София. В предстоящия мач на литовска земя момчетата на Ясен Петров трябва да покажат повече класа в нападение, за да решат по-лесно двубоя. Съперникът ни със сигурност ще се прибере в защита и ще разчита на контра-атака, въпреки че играе на собствен терен. За нашия тим ще е добре да отбележи попадение през първото полувреме, като коефициентът да водим на почивката в Sesame е доста изкушаващ. В събота вечер ще разберем дали България ще запише трети пореден успех или този път съставът на Литва ще бъде непреодолимо препятствие за „лъвовете“.