google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първият уикенд през месец октомври ще предложи доста квалификации за Мондиал 2022 в зона Европа. Очакват ни много интересни сблъсъци на международно ниво, като скандинавските представители Швеция и Дания ще търсят важни победи, които да ги доближат до класиране на световното първенство в Катар.

Според букмейкъра Sesame, отборите на Швеция и Дания ще запишат победи в събота съответно срещу Косово и Молдова. Двете страни са фаворити за спечелване на срещите си според коефициентите в секцията за спортни залози на българския хазартен оператор. Наличният sesame bonus за нови клиенти пък ви дава възможност да вземете допълнителни средства за залози на спорт, с които да подкрепите Швеция и Дания да спечелят мачовете си.

Отборът на Швеция приема Косово в своя квалификационен мач в събота от 19:00 часа на стадион „Френдс Арена“ в Солна. Това ще бъде петата квалификационна среща за шведите, които до момента имат три победи и едно поражение и заемат 2-рото място с 9 точки, като лидер в групата е Испания с 13 пункта. Правим уточнение, че испанците са изиграли шест срещи в група B, така че Швеция има шансове да излезе на върха при добро представяне в следващите мачове. Предстоящият им съперник Косово заема 4-ата позиция с 4 точки след пет изиграни срещи. Букмейкърът Сезам дава сериозно предимство на шведите и очаква домакините да се поздравят с успеха.

В последния си двубой Швеция допусна поражение с 1:2 при визитата си на Гърция. Това бе доста изненадващ резултат, като се има предвид, че шведите надиграха Испания с 2:1 на 2 септември. Така те развалиха добрите впечатления от тази среща и сега нямат право на грешна стъпка срещу Косово, ако искат да се изкачат на върха в групата. Голямата звезда на шведския футбол Златан Ибрахимович отпадна от състава на тима за предстоящите битки с Косово и Гърция, така че в нападение „Тре Кронур“ отново ще разчитат на Александър Исак и Деян Колушевски. Двамата ще се очаква да бележат головете, но Швеция има и силна халфова линия, която трябва да се представи на ниво срещу Косово в събота вечер. Гостите пък загубиха от Испания с 0:2 в последния си двубой, като те имат два успеха в последните си пет срещи. Косово се разписа в ч

етири от тези пет двубоя и запази две сухи мрежи за периода. Косоварите ще се стремят да затворят пространствата на съперника в нападение и да стигнат до попадение на контра-атака.

Другата скандинавска сила – Дания, ще има наглед по-лесна задача, тъй като гостува на Молдова в своя мач от квалификационна група F. Датчаните са лидери с шест победи в шест мача и няма какво да ги спре да се класират на Световното първенство 2022. Трябва да признаем, че Дания извади късмет при жребия и няма нито една европейска сила в тяхната група. Отборът не среща трудности срещу съперници като Шотландия, Израел, Австрия, Фарьорски острови и Молдова. Букмейкърът Sesame определя „червения динамит“ като тотален фаворит за успеха срещу Молдова в събота вечер. Датчаните разбиха Израел с 5:0 у дома в последната си световна квалификация, а преди това победиха Фарьорите с 1:0 и Шотландия с 2:0. Предстоящият им опонент Молдова пък влиза в двубоя в серия от три поредни загуби, така че не се очаква да успее да затрудни Дания. Дори за Молдова ще бъде голям успех да отбележат попадение срещу „червения динамит“, като коефициентът за опцията Гол/Гол в Сезам е доста висок, така че изглежда малко вероятно домакините в тази среща да намерят мрежата.