Северна Ирландия без шанс срещу Швейцария според  Sesame
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Стад дьо Женева“ ще посрещне националните селекции на Швейцария и Северна Ирландия за квалификацията за Световно първенство 2022, насрочена за събота от 21:45 часа наше време.

Двата отбора са съседи в класирането на група С в зона Европа, като швейцарците са на второ място с осем точки, а Северна Ирландия е на третата позиция с пет пункта. В този двубой Швейцария може да се откъсне на втората позиция и да подгони лидера Италия, който е с 14 пункта и два мача повече.

Sesame bet фаворизира швейцарците за успеха, като коефициентът за краен изход 1 е доста нисък. В тиража на букмейкъра ще откриете и всички световни квалификации в следващите дни, включително двубоите на България срещу Литва и Северна Ирландия. „Лъвовете“ са в тази квалификационна група и имат същият точков актив като Северна Ирландия, като в събота може да излезем на третото място, ако надвием Литва.

Футболното съперничество между Швейцария и Северна Ирландия започна още през 1964 г., когато двете нации се срещнаха два пъти, като те си размениха по една победа. Минималният успех с 1:0 на Северна Ирландия в първата среща засега остава единствената им победа срещу този съперник сблъсъка до момента, като швейцарците записаха две победи в процеса. Мачовете между двата отбора бяха с ниска резултатност, тъй като Северна Ирландия тепърва ще се опита да отбележи повече от гол, докато Швейцария направи това само веднъж. В само един от шестте мача между двата отбора бяха вкарани над 2,5 гола, така че ставката за над 2.5 гола в Сезам затова е с доста висок коефициент.

Последният мач на Швейцария остава скучното равенство без попадения срещу Северна Ирландия в Белфаст преди месец. Това е резултатът от предишния мач на швейцарците срещу европейските шампиони от Италия. Отборът е непобеден по време на редовните 90 минути в последните шест мача и е загубил само един от последните петнадесет сблъсъка. Никоя от предишните дванадесет срещи на Швейцария и само един от последните осемнадесет мача на тима не бе спечелен от гостуващите страни. В два от последните им пет мача бяха отбелязани над 2,5 гола, като в три имаше отбелязани попадения в двете врати.

Нулевото реми на Северна Ирландия срещу Швейцария беше трети пореден мач на „зелените“ без поражение. Преди това те записаха две победи срещу по-слаби съперници като Естония и Литва. Северна Ирландия загуби една от последните шест срещи и не допусна повече от гол в нито една от тях, запазвайки четири сухи мрежи за периода. Само един от последните им седем мача беше спечелен от отборите домакини, докато гостуващите нации триумфираха четири пъти в процеса. Две от последните пет срещи на Северна Ирландия доведоха до над 2,5 гола, докато в един имаше размяна на попадения. Надали двубоят на Северна Ирландия срещу Швейцария ще бъде много резултатен. Залагащите в Sesame може да се насочат към опцията под 2.5 гола. Все пак се очаква Швейцария да спечели и „кръстоносците“ ще се опитат да вземат аванс през първото полувреме на срещата. На хартия Швейцария има по-качествени играчи, а и в последните години се представя доста по-добре от съперника си в международните мачове. Ще бъде изненада, ако Швейцария не запише успех, но пък евентуален провал на „кръстоносците“ ще даде шансове на България в битката за второто място в тази квалификационна група.