Севиля излъга Алавес и се класира на 1/4-финалите в Купата на Краля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Ракитич донесе успеха на севилци на "Естадио Мендисороса"

Севиля спечели гостуването си на Алавес с резултат 1:0 и се класира за 1/4-финалите на Купата на Краля. Единственото попадение в мача отбеляза Иван Ракитич в началото на второто полувреме, разписвайки се след асистенция на Хесус Навас.

за Севиля тази победа в Купата на Краля е глътка въздух и надежда, че те могат да спечелят трофей в един ужасно слаб сезон до момента. Отборът е в зоната на изпадащите в Ла Лига, но все пак тази вечер успя да се справи с втородивизионния Алавес.

Алавес със сигурност съжалява, че отпада от турнира, тъй като се представи на ниво срещу елитния си съперник. Домакините имаха много повече голови положения, но не им достигна класа, за да реализират.

През първото полувреме “синьо-белите” създадоха 3-4 добри положения, но Сила и Гонсалес не успяха да вкарат. Севиля пък не намери очертанията на вратата на противника в първите 45 минути.

180 секунди след началото на втората част гостите бяха напред в резултата. Хесус Навас прати прецизен пас към Ракитич и опитният халф се разписа с глава за 0:1.

Севилци спечелиха с единствения си точен удар в мача. Алавес имаше предимство и през втората част, но така и не успя да вкара попадение.