google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Севилци прогресираха с цели шест позиции в класирането на Ла Лига

Севиля постигна много важна победа срещу Алмерия с 2:1 в двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. Севилци се измъкнаха от зоната на изпадащите с този успех и се надяват повече да не бъдат сред последните три тима в класирането.

Двубоят започна много лошо за домакините, тъй като Акиеме даде аванс на Алмерия във втората минута. Чак в добавеното време на първата част Севиля успя да изравни – Лукас Окампос бе точен от дузпа.

Победният гол за Севиля отбеляза резервата Ерик Ламела в 73-ата минута. Аржентинецът се разписа в трети пореден двубой за своя тим.

Севиля запази аванса си и се поздрави с втори пореден успех, тъй като в четвъртък надви у дома Фенербахче в Лига Европа.

Победата изкачи Севиля на 13-ото място в класирането с актив от 28 точки. Алмерия пък се смъкна до 19-ата позиция с 25 пункта, като ще се надяват да вземат нещо от домакинството на Кадис в следващия кръг и да излезнат от зоната на изпадащите.

За Севиля следващата седмица ще бъде важна, тъй като имат гостуване на Фенербахче на 16 март, а три дни след това визита на Хетафе в първенството.