Сезам определя Байерн Мюнхен като фаворит за успех срещу Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Ещадио да Луж“ ще бъде домакин на срещата от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига между отборите на Бенфика и Байерн Мюнхен, която ще се проведе в сряда от 22:00 часа наше време.

В момента “орлите” са на втора позиция в класирането с четири точки, докато баварският гигант е начело с перфектен рекорд от шест точки след два победи в двата мача. Германският тим влиза като фаворит в срещата според коефициентите в букмейкъра Sesame. Ако направите вашата sesame bg регистрация, може да залагате на срещата на атрактивни коефициенти и да следите двубоя на живо в букмейкъра.

Историята на съперничеството между тези два тима е доста солидна. Отборите на Байерн Мюнхен и Бенфика са играли десет пъти един срещу друг до момента, като лисабонските „орли“ все още търсят първата си победа. Съвсем наскоро двата отбора се срещнаха – това бе през 2018 г., като бяха изтеглени в една и съща група на Шампионската лига, като Байерн спечели с 2:0 като гост в Лисабон през септември и само два месеца по-късно победи „орлите“ с 5:1 пред собствена публика. Баварският гранд записа седем победи срещу Бенфика, чието най-голямо постижение досега остават трите равенства. Байерн е допуснал повече от гол само в една от десетте срещи с този противник, като вкарва два или повече гола в седем от двубоите. Три от последните пет сблъсъка между двата тима бяха с над 2,5 гола и в букмейкъра Сезам може да заложите на нов резултатен двубой между тези тимове.

Тимът на Бенфика се нуждаеше от продължения, за да елиминира скромния отбор на Трофензе с резултат 2:1 в двубой от Купата на Португалия в събота, като редовните 90 минути завършиха наравно 1:1. Преди международната пауза “орлите” загубиха у дома от Портимонензе, претърпявайки първо поражение в 21 мача. Лисабонският гранд е отбелязал само един гол (само за редовните 90 минути) в последните си две срещи, но преди това е вкарал общо четиринадесет попадения само в пет срещи. От друга страна, Бенфика не е допуснала повече от гол в нито един от предишните двадесет мача и запази суха мрежа в половината от тях. Разбира се, сега изпитанието за лисабонските „орли“ е много по-тежко, тъй като те ще се изправят срещу един от най-добрите отбори в Европа, в чийто състав е головата машина Роберт Левандовски. Трябва да отбележим, че три от последните пет мача на отбора доведоха до над 2,5 гола, като също в три срещи имаше попадения в двете врати.

Байерн Мюнхен за пореден път демонстрира доминация в Бундеслигата, след като през уикенда разби Байер Леверкузен с с 5:1. Баварският гранд вкара всичките си пет гола в рамките на тридесет и шест минути през първото полувреме. След това възпитаниците на Юлиан Нагелсман просто доиграха срещата и запазиха сили за гостуването на Бенфика. Единственото поражение на Байерн Мюнхен в дванадесет състезателни мача от началото на сезона в Германия дойде в предишния кръг на Бундеслигата, когато загуби с доста изненадващо от Айнтрахт Франкфурт с 1:2 и това беше едва вторият път за периода, когато тимът допусна повече от гол. В последните единадесет срещи на германците не е регистрирано равенство. Четири от последните петнадесет срещи на Байерн бяха спечелени от отборите, играещи у дома, докато гостите триумфираха девет пъти в процеса. Очакванията са гостите да триумфират и в предстоящия мач. Бенфика е отбор с доста качества, но Байерн просто ги превъзхожда във всяко отношение и повечето играчи в Sesame ще направят прогноза за успех на баварците, като това ще бъде един от най-играните залози в сряда в Шампионска лига.