Добави коментар

Съществува вероятността двубоите от английската Висша лига да се играят пред празни трибуни. Причината – това може да бъде единствената възможност сезонът в Англия да завърши, сподели Боби Барнс, който е изпълнителен директор на Асоциация на професионалните футболисти.

Сезонът в Англия е спрян до края на месец април и се очаква да се поднови през май, ако пандемията коронавирус отшуми. Кампанията ще завърши значително по-късно, като Евро 2020 бе отложено, за да може европейските шампионати да се изиграят до края на юни.

“Ако обстоятелствата са идеални, ще играем пред пълни стадиони, но трябва да сме готови и за алтернативи. Не живеем в идеален свят и проведохме разговор с играчите да приемат точно това. Един от най-големите приходи на отборите е от телевизионни права. Договорите с телевизиите трябва да бъдат спазени във всяко едно отношение, независимо кога мачовете ще се изиграят. Длъжни сме да помагаме на играчите да получават своите заплати. Трябва да предпазим футболистите от евентуалните нежелани последствия от кризата”, коментира Барнс.

До края на сезона във Висшата лига остават 9 кръга. Лидер след 29 изиграни срещи е Ливърпул с актив от 82 точки, като “червените” са на 2 победи от титлата. Втори е Ман Сити с 57 точки, а трети Лестър с 53. Борбата за топ 4 пък е изключително оспорвана като включва отборите на Челси, Ман Юнайтед, Уулвс, Шефилд Юнайтед, Тотнъм и Арсенал.

Добави коментар