Сезонът започна с неочакван победител – Легрейд над всички
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Йоханес Тингнес Бьо остана втори, българите с посредствено представяне

Новият сезон в Световната купа по биатлон, стартирал по необичаен начин – без публика и без някои от водещите имена, дали положителни проби при тестове за коронавирус, беше белязан и от неочакван победител.

Над всички в дебютната надпревара в Контиолахти (Финландия) – 20 км индивидуално, бе 23-годишният норвежец Стурла Холм Легрейд, който финишира без нито една грешка в четирите стрелби, впечатлявайки също и с отлична бегова форма.

Това бе едва петият старт за Световната купа за Легрейд, като до този момент той е поразил целта на стрелбището 79 пъти от общо 80 изстрела.

След сензационния триумф, норвежецът, който до този момент имаше 10-о място в спринта и 11-о място в преследването от стартовете за Световната купа в Контиолахти през март, заяви, че не може да осъзнае какво е постигнал.

Легрейд, чийто най-голям успех досега беше победата в старта за IBU Cup във Вал-Мартело (Италия) през февруари, изпревари с 19.6 секунди носителят на Световната купа Йоханес Тингнес Бьо, който направи един пропуск на стрелбището.

На трета позиция финишира направилият също една грешка в стрелбата германецът Ерик Лесер, който обаче пресече финалната линия с изоставане от 1 минута и 3 секунди спрямо победителя Легрейд.

Място в шестицата заслужиха също французина Кентен Фийо Майе (1 грешка), чехът Ондржей Моравец, който беше безупречен в стрелбата и Себастиан Самуелсон (Швеция), който стигна до шестата позиция, независимо от двете допуснати грешки на стрелбището.

Българските биатлонисти не успяха да покажат най-доброто, на което са способни.

Владимир Илиев завърши 48-и, изоставайки на 4 минути и 58 секунди от победителя при 4 грешки в стрелбата, а Антон Синапов (3 грешки) финишира 56-и на 6 минути и 9 секунди след Легрейд.

Димитър Герджиков стигна до 81-о място с 6 грешки и изоставане от 8 минути и 29 секунди. Най-слабо се представи дебютантът от Троян Владимир Оряшков, който остана последен (101-о място) със 7 грешки в стрелбата и изоставане от 13 минути и 40 секунди.

По-късно днес, също в Контиолахти, предстои индивидуалният старт и при дамите.