Шампион с Лестър и Андерлехт пред дебют в ММА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият полски национал Марчин Василевски готов за битки в октагона

Бившият централен защитник на полския национален отбор Марчин Василиевски, който сложи край на състезателната си кариера само преди няколко дни, е готов да се впусне в ново предизвикателство.

40-годишният здравеняк, който игра четири сезона за английския Лестър и дори бе част от тима, спечелил сензационно шампионската титла във Висшата лига през 2016 г, ще замени зеления футболен терен с клетката за боеве в ММА.

Шампион с Лестър и Андерлехт пред дебют в ММА 1

След престоя си при Лисиците Василиевски се завърна в родината си, където игра за Висла (Краков).

Той записа 60 мача за Дружина Польска, в които реализира три гола. В началото на кариерата си той играе за Хутник (Краков), след което последователно облича екипите на Шльонск (Вроцлав), Висла (Плок), Амика (Вронки) и Лех (Познан).

Между 2007 и 2013 година той облича екипа на белгийския Андерлехт, където се превръща в основна фигура. В Брюксел той печели четири шампионски титли, както и Купата на страната и трофея за местната Суперкупа.

В този период той получава тежка фрактура на крака след свиреп сблъсък с аса на Белгия и Борусия Дортмунд Аксел Витсел.

Шампион с Лестър и Андерлехт пред дебют в ММА 2

По време на шампионския сезон мениджърът на Лестър Клаудио Раниери залагаше на двойка централни бранители Роберт Хут – Уес Морган, а Василиевски записа едва четири мача.

Според полския промотър на боеве в ММА Матеуш Борек бившият защитник на Андерлехт Василиевски може да дебютира в октагона “съвсем скоро”.

Шампион с Лестър и Андерлехт пред дебют в ММА 3

Той дори намекна, че Марчин може да се изправи в битка с бившия бранител на Болтън Уондърърс и Хартс Блажей Аугустин, който също замени футбола с ММА.