google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд (Германия)

Похарчени: 21 милиона евро

Спечелени: 52 милиона евро

Новодошли: 2 играчи

Напуснали: 3 играчи

 

Шампионската лига Промените в отборите през зимата ОБЗОР

 

Клубът в Дортмунд изглежда държи първенството за направени най-добри оферти през зимата, след като успя да  подпише договор за 20 милиона евро с Ерлинг Холанд -19-годишният нападател на Залцбург. Още щом се вля в редиците на Борусия, младият норвежец веднага започна да помага на новия клуб да демонстрира страхотно представяне – само в един от мачовете през 2020 г. отборът на Дортмунд е вкарал по-малко от три гола. Холанд вече има 8 гола в играни 5 мача на Бундеслигата. Не е изненадващо, че нападателят засенчи друг новобранец на Борусия – Емре Кан. Полузащитникът, нает от Ювентус, също направи отличен дебют в германски клуб. В два мача за Дортмунд той демонстрира отлична игра центъра на полето и един гол. За да сключи договори с новодошлите, Борусия трябваше да се раздели с Пако Алкасер, който беше прехвърлен във Виляреал за сумата от 23 милиона евро, Джулиан Вайгъл, преминал в Бенфика за 20 милиона евро, както и Якoб Бруун Ларсен, кой отиде в Хофенхайм, като трансферът бе за 9 милиона евро.

Пари Сен Жермен (Франция)

Похарчени: 0

Спечелени: 0

Новодошли: 0

Напуснали: 0

Съперникът на Борусия в 1/8 финалите на Шампионската лига Пари Сен Жермен проспа зимния трансферен прозорец. Французите не придобиха нито един играч и не се разделиха също с нито един.. През зимата трансферът на Кавани в Атлетико изглеждаше напълно реален, но парижките шефове проявиха алчност и отхвърлиха офертите на Мадрид за играча и запазиха уругваеца за себе си. Нито в играта, нито пък в състава имаше каквито и да било промени. Парижани играят по схема 4-2-2-2 с Икарди и Мбапе на ръба и буквално помитат всички съперници в Лига 1 и Купата на Франция.

Атлетико (Испания)

Похарчени: 0

Спечелени: 0

Новодошли: 1 играч

Напуснали: 0

През зимата “матраците” се отличиха само с трансфера на бившия си играч Яник Караско. До края на сезона Атлетико единствено нае белгиеца от китайския клуб Далиан Ифан. След като се завърна, Караско игра за мадридчани само в три мача, като прекара едва 63 минути на терена. След Нова година Атлетико се оказа със сериозни проблеми в атаката. В последните 6 мача в Ла Лига тимът на Симеоне успя да уцели вратата на противниците само пет пъти. Имат две победи, две поражения и още толкова равенства.

Шампионската лига Промените в отборите през зимата ОБЗОР

Ливърпул (Англия)

Похарчени: 8,5 милиона евро

Спечелени: 0

Новодошли: един играч

Напуснали: 0

Юрген Клоп се опитва да изгради своя отбор в играта също толкова педантично, както Симеоне – Караско. Досега Такуми Минино , закупен от Залцбург за 8,5 милиона евро, е изиграл единствено 66 минути за „мърсисайдците“ във Висшата лига и 155 минути за ФА Къп. Въпреки това, дори без негова помощ, Ливърпул лесно може да се справи със съперниците и продължава да чупи рекорд след рекорд. Във Висшата лига „мърсисайдците“ не се загубили точки от октомври миналата година, а във  ФА Къп се приближават към финалите чрез усилията на своите младежи.

Тотнъм Хотспър (Англия)

Похарчени: 34,5 милиона евро

Спечелени: 22 милиона евро

Новодошли: 2-ма играчи

Напуснали: 3-ма играчи

През първия за Моуриньо трансферен прозорец шефът на шпорите Даниел Леви бе доста щедър с трансфера на крилото на Пари Сен Жермен – Стивън Бергвен, със сумата от 30 милиона евро, както и с наема за година и половина на младия полузащитник на Бенфика – Жедсон Фернандес (4,5 милиона евро). Въпреки това лондончани трябваше да се разделят за 20 милиона евро с Кристиан Ериксен , който премина в Интер.

Освен това, през зимата защитникът на “шпорите” Дани Роуз отиде на заем в Нюкасъл . Под ръководството на Моуриньо, във Висшата лига клубът подобри сериозно турнирната си позиция. Благодарение на победата над Манчестър Сити и Астън Вила, “шпорите” са само на една точка зад Челси, която е четвърта в английското първенство. За съжаление, за феновете на Тотнъм останаха някои лоши новини в тази иначе така оптимистична поредица от положителни промени. Поради контузия Хари Кейн отпадна преди края на сезона, а Муса Сисоко, който също беше контузен, ще се завърне на терена едва към месец април.

RB Лайпциг (Германия)

Похарчени: 20 милиона евро

Спечелени: 31 милиона евро

Новодошли: 2 играчи

Напуснали: 6 играчи

На трансферния пазар немският клуб се представи много активно. През зимата Лайпциг се раздели с Матеус, Демме , Сарачи (под наем), Илсанкер за 31 милиона евро и придоби Олмо от Динамо Загреб за 20 милиона евро, като също така нае Анджелино от Манчестър Сити. Въпреки това, нещата за Юлиан Нагелсман и екипа му не се развиват по най-добрият начин. Поради поражението от Айнтрахт и равенството с Борусия Мьонхенгладбах, Лайпциг загуби преднина пред своите опоненти в Бундеслигата.

Аталанта (Италия)

Похарчени: 21,5 милиона евро

Спечелени: 52 милиона евро

Новодошли: 6 играчи

Напуснали: 6 играчи

Аталанта бе по-активна в купуването и продаването. През зимата италианският клуб се сдоби с цели шест играча. Кулушевски беше продаден в Ювентус за 35 милиона евро, а Андреа Мазиело за 2,5 милиона евро в Генуа. Група от 4 млади футболисти също бяха дадени на заем. Значителните промени в състава обаче не пречат на успеха на екипа на Гасперини. През зимата Аталанта победи Парма (5: 0), изкара равенство с Интер (1: 1), неочаквано загуби от СПАЛ (1: 2), унищожи Торино (7: 0), завърши наравно с Генуа “(2: 2), успя да се справи и с Фиорентина (2: 1), както и с Рома (2: 1) и се изкачи до 4-то място в Серия А.

Шампионската лига Промените в отборите през зимата ОБЗОР

Валенсия (Испания)

Похарчени: 0

Спечелени: 12 милиона евро

Новодошли: един играч

Напуснали: 2 играчи

През зимата Валенсия леко промени своята отбранителна линия. „Прилепите“ взеха Алесандро Флоренци от Рома и продадоха Джейсън Мурило на Сампдория. Във Висшата дивизия на Испания екипът на Алберт Селадес е същият като отпреди Нова година, докато безуспешно се опитва да се добере до зоната на Еврокупата. Сериозно усложнение на тази задача обаче предизвиква изобилието от травми. В лазарета на “прилепите” са доста играчи: Пичини, Гарай , Валехо, Силесен , Родриго, Франсис Коклен и Габриел Паулиста.

Наполи (Италия)

Похарчени: 65,5 милиона евро

Спечелени: 0

Новодошли: 5 играчи

Напуснали: 4 играчи

При Наполи нещата в момента не са розови. През зимата неаполитанците смениха главния си треньор и похарчиха много пари за трансфери  – Станислав Лоботка, Диего Демме, Амир Рахмани, Матео Политано (под наем). Тези промени обаче все още не са се отразили на резултатите на екипа. Сега клубът от Неапол заема 9-то място в Серия А с 33 точки. Екипът на Дженаро Гатузо има сериозни проблеми както с атаката, така и със защитата.

Барселона (Испания)

Похарчени: 0

Спечелени: 2,5 милиона евро

Новодошли: 0

Напуснали: 4 играчи

Барселона определено не остана отегчена през трансферния прозорец, защото бяха отчетени доста интересни събития. През зимата отборът смени главния треньор, Меси се сби с ръководството на клуба, бившият играч на Барса Кристоф Дюгари нарече босовете „клоуни“, а Усман Дембеле получи още една контузия. Освен това каталунците не успяха да придобият Обамеянг и бяха принудени да търсят спешно нападатели извън трансферния прозорец. На футболния терен  Барселона също показа много. В Примера дивисион  каталунците загубиха първата линия от Реал Мадрид и напуснаха Купата на Испания на четвъртфиналите, като бяха победени от Атлетико (0: 1).

Челси (Англия)

Похарчени: 0

Спечелени: 5.9 милиона евро

Новодошли: –

Напуснали: един играч

Челси преминава през труден период. Ръководството на клуба, противно на желанията на Франк Лампард , реши да се справи без зимни трансфери. Но тогава, сякаш напук, последваха поредица от контузии в екипа. Сега в лазарета им има основни играчи. След срещата с Манчестър Юнайтед към тях се присъедини Н’голо Канте. През 2020 г. Челси успя да спечели само една победа и позволи на Тотнъм да ги догони.

Бавария (Германия)

Похарчени: 0

Спечелени: 0

Новодошли: един играч

Напуснали: 0

За разлика от опонента си в 1/8 финала на Шампионската лига, нещата в Байерн вървяха значително по-гладко. След като загуби от Борусия М в 14-ия кръг на Бундеслигата, отборът отбеляза седем победи в осем мача със зашеметяваща разлика от вкарани и допуснати голове (27-4), като си възвърна първото място в немското първенство. През зимата Байерн Мюнхен взе под наем десния бек Алваро Одриосола от Реал Мадрид до края на сезона. Въпреки това, Ханс-Дитер Флик повери на начинаещия само 7 минути игра в мача за Купата на Германия с Хофенхайм.

Лион (Франция)

Похарчени: 38 милиона евро

Спечелени: 25 милиона евро

Новодошли: 4 играчи

Напуснали: 0

През зимния трансферен прозорец тимът на Лион бе подсилен от полузащитника на Атлетико – Паранаенсе Бруно Гимараеш (20 милиона евро), Тино Кадевере от Хавър (12 милиона евро) и Камило от Понте Прета (2 милиона евро), а също и под наем нападател Токо Екамби във Виляреал (4 милиона евро). Също така, французите продадоха младия Люка Тусар  за 25 милиона евро. Полузащитникът обаче ще прекара остатъка от сезона на заем в бившия си клуб. През зимата Лион загуби лидера си Мемфис Депай. В лазарета попаднаха и още трима – Рен-Аделаид, Лео Дюбоа, Юсуф Коне и Умар Соле. В резултат на тази серия от контузии клубът не успя да подобри положението си в турнира. Засега в Лига 1, Лион е на 11-о място.

Шампионската лига Промените в отборите през зимата ОБЗОР

Ювентус (Италия)

Похарчени: 35 милиона евро

Спечелени: 1 милион евро

Новодошли: един играч

Напуснали: 4 играчи

Ювентус не беше много активен на трансферния пазар. „Старата госпожа“ подписа само с шведа Деян Кулушевски, сбогува се с Манджукич и също така взе под наем Ян, Перин и Пяца. Под ръководството на Маурицио Сари през зимата Торино претърпя до три поражения в Серия А (от Лацио, Наполи и Верона). В резултат Лацио и Интер догониха Ювентус в италианското първенство, а в пресата се появиха новини за евентуалната оставка на треньора на клуба. Въпреки това има добри новини за феновете на „старата госпожа“. В мача от 24-ия кръг на Серия А с Бреша капитанът на тима Джорджо Киелини влезе на терена за първи път от шест месеца, тъй като пострада при контузия.

Реал Мадрид (Испания)

Похарчени: 30 милиона евро

Спечелени: 0

Новодошли: един играч

Напуснали: един играч

Реал Мадрид не изневери на трансферния пазар. През зимата тимът отново бе подсилен – 18-годишният атакуващ халф Райнер се премести в мадридския клуб от Фламенго срещу 30 милиона евро. Подобно на Барселона, отборът на Зидан сензационно бе отстранен от Купата на Испания на четвъртфиналите, като това се случи в напрегнат мач, при който Реал Мадрид загуби от Сосиедад (3: 4). Но в края на януари тимът победи Валядолид и изпревари Барса в Примера Дивисион. Досега отборът на Зидан не е губил първото място в първенството на Испания.

Манчестър Сити (Англия)

Похарчени: 0

Спечелени: 0

Новодошли: 0

Напуснали: един играч

„Гражданите“ през зимата не промениха много нито състава си, нито резултатите, но пък подобриха мотивацията за победа в Шампионската лига. В миналия трансферен прозорец Манчестър Сити даде само Анджелино под наем. Във Висшата лига тимът на Гуардиола все още може да разчита единствено на второто място. В Шампионската лига обаче „гражданите“ вероятно ще се борят с двойно по-голям ентусиазъм. УЕФА дисквалифицира клуба от участие в европейско състезание през следващите два сезона. Така че, може би, за Ман Сити, настоящият жребий на Шампионската лига е последната възможност да получат най-престижния клубен трофей в Европа с настоящия си треньор.