Шапки долу – България е на европейско!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ансамбълът на Росен Барчовски надигра Латвия в инфарктна победа

Българският национален тим по баскетбол демонстрира удивителен дух и макар че изоставаше в по-голямата част от двубоя, надделя над Латвия с 66:65 в зала “Арена Рига”, за да подпечата визите си за ЕвроБаскет 2022.

Лъвовете на Росен Барчовски изиграха изключителен мач, който по драматизъм не отстъпваше на онзи преди една година в Ботевград, спечелен с две продължения със 110:106.

Шапки долу - България е на европейско! 1

Струва си да си отбележи, че Латвия, в която баскетболът е на особена почит, няма да играе на финали на европейско първенство за първи път от 22 години насам.

България пък ще се появи на най-големия европейски форум за първи път след десетгодишно прекъсване.

Финалите на европейското първенство ще се проведат между 1 и 18 септември следващата година в четири държави – Италия, Германия, Чехия и Грузия.

Шапки долу - България е на европейско! 2

Дий Бост изнесе поредния си спиращ дъха мач и завърши с 18 точки. Павлин Иванов, който вкара пет тройки в особено важни моменти, се отчете с 15, а впечатляващи бяха също Димитър Димитров, приключил с 12 точки, и Чавдар Костов – с 11.

За Латвия звездата на Химки Янис Тима вкара 14 точки, Марекс Мейерс и Айгарс Шкеле завършиха с по 11.

Шапки долу - България е на европейско! 3

В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последен мач от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове ще са без значение за крайното класиране.

Ето имeната на героите от Рига:

Димитър Димитров (Балкан), Андрей Иванов (Ямбол), Александър Янев (Бърно), Константин Костадинов (Реал Мадрид), Христо Захариев (Левски Лукойл), Чавдар Костов (Левски Лукойл), Павлин Иванов (Рилски спортист), Алекс Симеонов (Рилски спортист), Дий Бост (Монако), Васил Бачев (Академик Пд), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Станислав Ваклинов (Берое)