Шаповалов секна римския устрем на Гришо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Денис Шаповалов сложи край на надеждите на Григор Димитров за място в полуфиналите на Мастърса в Рим, надигравайки най-добрия български тенисист в три сета – 6:2, 3:6, 6:2.

Представителят на Канада се наслади на летящ старт, печелейки първия сет за 31 минути. Шаповалов направи пробиви в третия и седмия гейм, а и като цяло се чувстваше доста по-уверен на корта в италианската столица.

Димитров показа доста по-стабилна игра във втората част, като той успя да пробие подаването на съперника си в четвъртия и осмия гейм. Шаповалов стори това само веднъж – веднага след първия пробив на Григор.

Българинът подобри и сервиса си, а това му помогна да изравни резултатата след успех в сета с 6:3.

Вчера Димитров се класира за четвъртфиналите на в Рим за втори път в своята кариера. Българинът постигна труден, но заслужен обрат в равностоен двубой срещу 19-годишния Яник Синер, като мачът продължи близо два часа и половина.

В заключителния сет се видя, че Гришо не е успял да се възстанови достатъчно добре и Шаповалов без особени затруднения стигна до крайния успех, прбивайки във втория и осмия гейм – 6:2.