Шави категоричен: Френки де Йонг е важен за мен и за клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той може да отбележи една ера в отбора", убеден е младият треньор на "каталунците".

Наставникът на Барселона Шави Ернандес за пореден път се изказа ласкаво по адрес на полузащитника Френки де Йонг, като обяви, че нидерландецът е важна част от отбора.

Сериозен интерес към привличането на халфа се заговори, че има от страна на Манчестър Юнайтед, но самият Де Йонг ясно заяви, че на този етап няма никакво намерение да напуска “Камп Ноу”.

„За мен Френки е много важен. Той беше титуляр в повечето мачове, освен когато трябваше да почива, но го има и финансовото състояние на клуба. Френки може да отбележи една ера в клуба, но ще видим“, каза Шави.

“Да, има играчи, които не могат да бъдат трансферирани, но в крайна сметка такива са правилата на икономиката и трябва да знаем къде сме, за да завършим вземането на решения. Трябва да завършим сезона и тогава ще знаем как е клубът и как трябва да действаме. Ние сме наясно с това, но трябва да говорим“, добави младият специалист.

“Аз съм оптимист за бъдещето. Барса трябва да се бори и ние трябва да печелим титли и поради тази причина трябва да се подсилим с нови играчи”, каза още Шави.