Шави отличи Тер Стеген след победата над Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В края на срешата определено страдахме и трябва да благодарим на нашия вратар", заяви Шави след победата над Порто

В сряда вечер отборът на Барселона постигна трудна победа с 1:0 като гост на Порто в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Треньорът на каталунския гранд Шави Ернандес отличи германския страж Марк-Андре тер Стеген след успеха на “Ещадио до Драгао”.

Шави призна, че неговият тим е бил мнго затруднен в последните минути на сблъсъка с Порто. Според наставника на Барса, единствено отличните изяви на Тер Стеген са причината отборът да постигне втора поредна победа в ШЛ и отново да запази суха мрежа.

“През първото полувреме се представихме добре и заслужено успяхме да вкараме попадение. Но през втората част не успявахме да контролираме играта”, заяви треньорът на испанския шампион пред телевизионния канал Movistar+.

“В края на срешата определено страдахме и трябва да благодарим на нашия вратар. Така е обаче в мачовете в Европа и особено в тези от Шампионската лига. Никога не може да спечелиш лесно, особено когато играеш далеч от дома”, добави Шави.

С този успех в Порто, отборът на Барселона оглави еднолично класирането с 6 точки. В следващия си мач в турнира Барса ще се изправи срещу Шахтьор Донецк, който е с 3 пункта в актива си, колкото има и Порто.

Иначе не за първи път Шави е благодарен за героизма на Тер Стеген. Германският страж е сред най-добрите играчи на Барселона през тази година.