Шави пропуснал възможност да напише история като треньор в Бразилия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилската федерация отправила предложение към наставника на Барса да влезе в щаба на Тите

Наставникът на Барселона Шави е един от най-добрите млади специалисти в момента. Той направи любопитно разкритие е – имал е възможността да влезе в екипа на националния тим на Бразилия, докато водеше катарския Ал Сад. Шави обаче е отклонил офертата, тъй като е изчаквал предложение от Барселона, за да се завърне на “Камп Ноу” като треньор.

„Това бе възможност, която се появи чрез президента на тяхната конфедерация. Можех да съм част от екипа на Тите. Но аз исках да съм треньор, а не помощник-треньор. Желанието ми бе такова“, разкри Шави в интервю за телевизия ESPN.

„Би било страхотна възможност – имах шанс да сътворя история, да се превърна в първия европеец, който е работил в националния отбор на Бразилия по футбол, но в този момент не се случи. Бях ясен, че искам да съм треньор на Барселона. Това беше мечтата ми и ето ме тук“, коментира Шави Ернандес.

„Никога не се знае. Би било изключителна възможност. Тогава намеренията ми бяха да застана начело на Барселона, но човек не знае какво ще му предложи бъдещето. Работя сериозно и няма как да отхвърля никакъв вариант“, добави треньорът на катлаунците.