Шави с коментар за назначението на Мансано за мача с Реал Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Винаги казвам на играчите да забравят за съдията", споделя Шави

Наставникът на Барселона Шави говори пред медиите преди четвъртфиналния мач на каталунците срещу Реал Сосиедад Купата на Краля в сряда вечер. Младият специалист не вижда проблем с назначението на рефера Хил Мансано за главен съдия на двубоя. Припомняме, че Мансано показа червен картон на Левандовски срещу Осасуна в Ла Лига през ноември, а след това описа неприличен жест в доклада си за мача, а това донесе наказание от три мача за поляка.

“Няма проблем. Това не трябва да има значение”, каза Шави пред репортери във вторник за назначението на рефера.

“Надяваме се да стане приятен двубой. Роберт е професионалист. Винаги казвам на играчите да забравят за съдията. Това е нещо, което не можем да контролираме и не трябва да влияе на настроението ни”, добави треньорът.

След успеха с 1:0 в лигата срещу Хетафе през уикенда, Барселона е получил само 6 гола в своите 17 мача в Ла Лига, като Шави заслужено отдаде това на вратаря Марк-Андре тер Стеген.

“Марк е на грандиозно ниво. Напомня ми за Тер Стеген от първата му година. Той ни дава много и прави разликата за нас. Отдаваме значение и на играта в отбрана. Работим върху нея и в този случай тя носи плодове в първенството”, каза Шави.