Шави: Трябва да покажем срещу Интер, че сме Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Барселона подчерта динамиката и силните страни на Интер на Симоне Индзаги преди утрешния сблъсък от Шампионската лига

Барселона и Интер са с равен брой точки в група С, като всеки загуби от Байерн Мюнхен, но победи Виктория Пилзен в Шампионска лига. Утрешният сблъсък и този следващата седмица вероятно ще бъдат решаващи при определянето кой отбор ще завърши на второ място след германския гигант.

Говорейки на пресконференция, Шави първо обсъди дали неговата Барселона ще се адаптира да се изправи срещу Интер утре.

„Искаме да доминираме, да държим топката и да играем в противниковата половина. Това е историята на Барселона и няма да я променя. Ще се адаптирам с защита от трима играчи и различна халфова линия, но не защото противниците го правят. Днес ние анализираме нашите съперници много, но нашият манталитет е винаги да бъдем главният герой на мача.”

Той засегна как неговият отбор ще се изправи срещу отбора на нерадзурите, който е извън форма.

„Формата не е важна. Играли сме много мачове, в които не сме били фаворити и сме печелили. Интер използва различна формация от другите отбори, с които сме се изправяли. Стилът на Индзаги е много динамичен и използва двама нападатели, нещо, което вече не е така в Испания.”

„Те са труден съперник, трябва да покажем, че сме Барселона. Ще трябва да играем мача, който играхме в Мюнхен, но да постигнем резултат.”

Шави изрази мнението си за Лаутаро Мартинес. „Лаутаро е важен футболист, много добър. Той търси пространства и е много интересен, ще видим дали ще играе.”