Шави засипа със суперлативи Лева и Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дембеле е сравним с Неймар от най-силните му години," заяви някогашният мотор в халфовата линия на Барса

Въодушевен от зрелищната победа с 5:1 над Виктория Пилзен в първа среща от груповата фаза на Шампионскаа лига, наставникът на Барселона Шави Ернандес не спести похвалите си за представянето на Роберт Левандвоски и Усман Дембеле.

„Не знам дали Роберт Левандовски е най-добрият нападател в света, но за нас е,’ заяви бившият халф на каталунците. “Той помага много при разиграването на топката, дава ни толкова много опции в атака.

“Освен това притежава много зрялост и е абсолютно невероятен. Отбеляза хеттрик, но също така помагаше много на отбора. Той не може да се засити да бележи и да побеждава.

“Не искам да се хваля, но Усман играе страхотно в момента. Винаги съм казвал, че той има невероятни качества за игра един на един, сравними с тези на Неймар в най-силните му години.

“Трябва да бележи повече, но в света няма много играчи като него. Изключително трудно е да бъде опазен. Много съм доволен от представянето му тази вечер.

„Победите носят увереност и вдигат морала на отбора. Много играчи ще се приберат тази вечер, знаейки че са се представили на топ ниво. Но групата ни остава много трудна, няма място за еуфория. Този победа дава само три точки.”