Шеф в БФС: Няма как да се оказва натиск на клубовете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Футболният клуб Олимпия (Шумен) се състезава в Държавното първенство по женски футбол. Тези клубове не получават лиценз. Лиценз получават само професионалните клубове, няма как да се отнеме лиценз на такъв клуб, след като той го няма"

Изпълнителният директор на родния футболен съюз Борислав Попов внесе яснота по казуса с женския футболен Олимпия (Шумен) и разразилия се скандал след изказването на президента на клуба Панайотис Папас. Босът на шуменския клуб заяви по-рано днес, че е бил изнудван от БФС, след като е станало ясно, че е сред клубовете, подписали декларация конгресът на 18 март да бъде изборен. Папас твърди, че е бил заплашван със създаване на проблеми (отнемане на лиценз), ако не отмени пълномощното към адвокатите, обслужващи екипа на Димитър Бербатов.

Борислав Попов обаче поясни, че Олимпия (Шумен) е женски футболен клуб и не е получавал лиценз, тъй като такъв получават само професионалните клубове. “Футболният клуб Олимпия (Шумен) се състезава в Държавното първенство по женски футбол. Тези клубове не получават лиценз. Лиценз получават само професионалните клубове, няма как да се отнеме лиценз на такъв клуб, след като той го няма. Няма как да се оказва натиск. Това са суверенни сдружения или юридически лица, за да могат да бъдат уговаряни или да бъдат натискани, в кавички, по някакъв начин. Лично аз бяха викан в прокуратурата за оказван натиск. Проверката приключи, така че нямам какво повече да кажа”, заяви Попов пред “БТВ”.