Шеф в Локо Пд назова целите пред тима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черно-белите" са амбицирани да играят в евротурнирите.

Спортният директор на Локомотив Пловдив – Илко Пиргов, гостува в “Актуално студио Дерби”, където говори за целите пред “смърфовете”, раздялата с Пиер Зебли и развитието по строителството на стадиона.

“Целта на отбора винаги е била една и съща – още когато бях действащ футболист и сега като директор. Тя е да играем в европейските турнири. Надявам се всички футболисти да са здрави. Казвам това, защото за миналия двубой срещу Славия разполагахме точно с 19 играчи. Може би с течение на първенството ще се появят и други проблеми с контузени или наказани, така че това са неща, които винаги са от значение”, заяви Пиргов.

“Раздялата със Зебли не би трябвало да се отрази чак толкова много на отбора, защото взехме много качествени футболисти на неговия пост. На мястото на Матеус също привлякохме млад 21-годишен футболист, който е играл във френския Клермон. Истината е такава, че конкретно за поста на десния бек нямаме готови футболисти от втория отбор или от юношеските гарнитури”, призна той.

“Запознат съм със строителството на стадиона. Всичко върви по план и се работи ежедневно. Надявам се до началото на следващия сезон, през лятото на 2024 година, Трибуна Спортклуб да бъде въведена в експлоатация. Южната трибуна е готова и дано за мача с ЦСКА да бъде отворена. Надявам се отново да бъде пусната обществената поръчка за централната трибуна. По базата в “Тракия” също се работи в момента. Там сме в последна фаза преди засяването на двата терена. Сега доста гарнитури тренират само на изкуствения терен на “Лаута”, който освен това не е в перфектно състояние”, коментира Илко Пиргов.