Шефът на съдиите изрази подкрепата си към Никола Попов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той взе правилното решение, дузпа няма", споделя Костадин Гергинов

Днес се проведе пресконференция, която Съдийската комисия свика по повод множеството грешки допуснати от реферите в българския елит. Председателят на СК – Костадин Гергинов, говори по много теми, като засегна най-вече отсъждането на Никола Попов за дузпа в мача ЦСКА 1948 – Левски, след което реферът промени решението си.

“Отклонявах всички покани поради факта, че нямаше какво да се каже. Нашата идея беше да дадем пресконференция следващата седмица, но нещата ескалираха затова ускорихме нещата. Колкото и да ми е неприятно, нашите съдии допуснаха грешки. Те бяха допуснати, както от млади съдии, така и от по-опитни съдии. Намеренията и целите са едно, представянето на съдиите е друго. Никой не го интересува какви са нашите намерения, а как съдиите се представят на терена”, каза Гергинов.

“Най-голямата грешка не е допусната от Никола Попов – преди това друг рефер не отсъди две явни дузпи. Никола Попов допусна грешка, че отмени решението си. Според него е имало симулация, превъртял си е ситуацията в главата като на видео и е видял, че вратарят избива леко топката. Съдийската комисия подкрепя Никола Попов. От там идва цялата полемика, че той промени решението си. Както ви казах има доста по-фрапиращи грешки, които допуснаха нашите съдии.

Прочетох, че е получил оценка 8,4. Не е такава. Неговата оценка и тази на Ивайло Стоянов си е наша конфиденциална информация. Не е отлична, клони към много добра. Точната цифра да ви я кажа ли? Няма да ви я кажа. Той няма да бъде наказан – ще свири мач от Купата. Нямаше дузпа в ситуацията, Попов взе правилно решение. Асистент съдията беше далеч от ситуацията. Тялото на вратаря не му позволява да види каквото и да било. УЕФА казва за такива ситуации, че съдията трябва да има кураж да вземе сам решение.”