Илия Груев разкри големия проблем на българския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Националният отбор е следствие на работата в клубовете", заяви бившият халф на Дуисбург

Бившият халф на Левски и Дуисбург  – Илия Груев, е на мнение, че ако се повиши нивото на отборите в българския футбол, тогава и националният отбор ще се представя по-силно. Българският специалист заяви, че дисциплината на клубно ниво в българските отбори не е такава, каквато трябва да бъде. Според него я няма връзката между училището, обществото и клубовете, което е големият проблем на футбола у нас.

“Нашата генерация беше продукт на едно друго време с ясни и точни правила. С добри треньори, дисциплина и връзка между училището, обществото и клубовете. Сега тази връзка я няма. Това е големият проблем на българския футбол. Националният отбор е следствие на работата в клубовете. Няма ли добра работа в клубовете, не може да има и в националния отбор”, заяви специалистът.

Илия Груев говори и за своя син, който се представя на отлично ниво във Вердер Бремен.

“Илия отиде още като 15-годишен във Вердер. Сам взе това решение. Премина през всички възрастови групи на отбора. Беше две години капитан на юношите до 19 г. Най-трудно е при прехода от юношите към мъжкия футбол. Той имаше шанса да попадне в първия тим и да играе с големи футболисти, което говори за силна конкуренция. Старая се да давам съвети. Гледам мачовете му на живо или на запис. Засягаме дребни детайли, но основно работи в клуба с треньорите. Те се грижат пряко за неговото развитие. Аз като баща винаги ще го подкрепям”, сподели бившият национал на България.