Шефовете на Лудогорец се срещат с Дяков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес шефовете на шампиона Лудогорец ще разговарят с дългогодишния капитан на тима Светослав Дяков, за да направят последен опит да изгладят противоречията.

Миналата седмица халфът публикува пост в социалните мрежи, в който даде ясно да се разбере, че планира да напусне клуба, за да се завърне в родния Пирин (Благоевград). Полузащитникът дори изгледа на живо загубата на отбора от Локомотив (София) с 0:3 в поредния кръг във Втора лига.

“Днес ще се видим с Дяков,” коментира изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. “По принцип в едно семейство, когато има проблем, той се решава вътре, а после се пишат постове във Фейсбук.

“Аз вече разговарях дълго с него, спортният директор Георги Караманджуков – също. Това е плод на някаква емоция. Дяков гори на терена, гори и извън него.”

“По друг начин си представях нещата, но …,” написа Дяков. “Когато не си ценен, всичко друго губи смисъл и трябва да си тръгнеш! Може да ме лишат от някои неща, но Честта и достойнството не могат да ми вземат! Аз съм горд!!! Дано пътят ми да свърши там откъдето започна всичко!!!”

Петричев обясни, че решението трябва да бъде взето от Дяков.

“Ние също бяхме изненадани от това, което той написа. За мен е неочаквано. С него сме имали доста разговори, на мен ми е ясно какво мисли и какво очаква. Ключова фигура е, има нашето уважение, но треньорът решава кой да играе.

“В тази посока не знам какво да направя. От него зависи как ще продължат нашите отношения. Ситуацията не е приятна, защото всичко стана неочаквано.”

Дяков облече екипа на Лудогорец през 2011 година и бе с основен принос за спечелените девет шампионски титли.