Шегобиец – кандидат за президент на Барса обеща… Юрген Клоп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от претендентите за президентския пост в Барселона – Жорди Фаре, опита да привлече вниманието върху себе си в началото на кампанията за изборите, планирани за март. И успя!

Използвайки до болка познати политически похвати Фаре се похвали, че вече е разговарял с…  мениджъра на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп относно възможността на германския експерт да оглави каталунците.

Всичко това, разбира се, подчерта Фаре, би било възможно само и единствено ако не друг, а самият той спечели президентската битка за жадувания пост на “Камп Ноу”.

Преди броени дни Роналд Куман бе назначен на треньорския пост с договор за една година плюс опция за втора, като Фаре все пак снизходително не изключи възможността легендата на Барса да остане в клуба и след идното лято.

“Ако Куман работи добре, разбира се, че ще остане,” заяви наперено Фаре пред испанския Sport. “Но ние имаме и свой план. Вече проведохме няколко разговора с Клоп, защото ни се струва, че Барселона има нужда точно от такъв треньор.”

Мандатът на настоящия президент Хосеп Мария Бартомеу приключва в началото на годината и изборите през март се очакват с огромен интерес.

В Барселона дори се чуха куп гласове за провеждането им още след края на сезона, приключил с умпомрачителното поражение с 8:2 от Байерн на четъвртфиналите в Шампионската лига.