Шеметен гол на Фадига в края – Левски не се даде на Айнтрахт в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" взеха заслужено реми срещу германския Айнтрахт Франкфурт пред препълнен "Васил Левски"

Левски направи равенство 1:1 срещу Айнтрахт Франкфурт на Националния стадион “Васил Левски” в първия мач между отборите в плейофите на Лига на конференциите. Френската звезда на гостите Рандал Коло Муани отбеляза първия гол в началото на срещата, а сънародникът му Асими Фадига с бомбен шут от далечна дистанция в добавеното време “взриви” стадиона с изравнително попадение.

“Сините” изиграха добър мач и се противопоставиха на доста по-класния си съперник, като бразилците Роналдо и Уелтон пропуснаха изгодни възножности за гол, за да зарадват още повече близо 40 000 зрители на “Васил Левски”.

Айнтрахт Франкфурт нанесе ранен удар по българския тим. В 6-ата минута гостите поведоха в резултата. Марио Гьотц намери Рандал Коло Муани в наказателното поле и френският национал вкара за 0:1.

В 20-ата минута Джавад Ел Джемили стреля от фаул, но над вратата на гостите. В средата на полувремето Айнтрахт пропусна възможност за второ попадение.

В 39-ата минута Левски като по чудо не изравни резултата. Уелтон навлезе в пеналта на гостите и пусна топката към Роналдо, който от 2 метра на празна врата не успя да засече добре топката и я прати в ръцете на Кевин Трап.

През второто полувреме Левски опитваше да пробие отбраната на гостите. В 70-ата минута Роналдо намери Уелтон с глава, като крилото на “сините” с техничен удар от малък ъгъл опита да реализира, но без успех.

В 79-ата минута Цунами стреля над вратата на гостите. В заключителните минути домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Роналдо, но Уилям Пачо игра с топката и действа чисто.

Когато изглеждаше така, че Левски ще загуби незаслужено срещата, дойде мигът на резервата Асими Фадига. Френският халф изстреля бомбен шут от далечна дистанция и прати топката неспасяемо за вратаря Кевин Трап, който секунди след това не осъзнаваше случилото се – 1:1.

Така Левски извлече положителен резултат от първия мач срещу Айнтрахт в София. Реваншът между двата тима е следващия четвъртъл от 21:30 ч. на немска земя.