Шесто поредно равенство между Рома и Интер в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зрелищно реми 2:2 между двата отбора на "Стадио Олимпико"

Отборите на Рома и Интер завършиха наравно при резултат 2:2 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Това беше второ поредно реми между двата тима в Калчото при този резултат и общо шесто последователно равенство между тях в италианския елит.

Попаденията за “вълците” в днешния двубой на “Стадио Олимпико” отбелязаха Лоренцо Пелегрини и Джанлука Манчини, докато точни за “синьо-черните” бяха Милан Скринияр и Ашраф Хакими. Големите звезди на двата тима в офанзивен план нямаха ден и не успяха да се разпишат.

Рома се възползва от първия си шанс за гол в срещата и поведе в 17-ата минута. Верету отне топката от Барела, като нападението на домакините продължи чрез Пелегрини, който стреля от границата на пеналта и след рикошет в тялото на съперник топката стана неспасяема за Ханданович – 1:0.

Малко по-късно “вълците” имаха шанс за второ попадение, но шут на Верету бе избит от Ханданович. В средата на втората част Интер вдигна оборотите и заигра по-добре. Гостите имаха шансове за изравнително попадение, но Артуро Видал и Лаутаро Мартинес пропуснаха.

В началото на втората част “нерадзурите” пропуснаха поредна възможност да изравнят. Лукаку комбинира с Лаутаро, който от чиста позиция не успя да преодолее Пау Лопес.

В 56-ата минута Интер най-после възстанови равенството. Защитникът Милан Скринияр засече с глава центриране от корнер и не остави шансове на Лопес – 1:1.

Седем минути по-късно гостите направиха пълен обрат. Още един защитник се разписа за Интер, след като Ашраф Хакими с мощен удар опъна мрежата – 1:2. Малко след това Артуро Видал пропусна да сложи точка на спора, а в заключителните минути Рома потърси изравнителното попадение.

В 86-ата минута Джанлука Манчини имаше възможност да изравни резултата, но стражът на гостите Самир Ханданович спаси. Секунди по-късно Манчини засече центриране с глава и вкара за 2:2.

Така двата тима си поделиха по една точка и разликата от три пункта между тях се запази. Интер обаче изостана след този кръг с три точки от лидера Милан, докато авансът на Рома пред Аталанта също намаля.