Шиърър засипа със суперлативи Англия и Белингам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според легендарния голмайстор Трите лъва вече били готови да спечелят титлата

Бившият нападател на английския национален тим Алън Шиърър е убеден, че Трите лъва имат сили да спечелят втората си световна титла на шампионата в Катар.

Според екс-стрелеца на Саутхямптън, Нюкасъл и Блякбърн селекцията на Гарет Саутгейт много повече опит, отколкото на Евро’2020, а и имала в редиците си вълнуващия Джъд Белингам…

“Англия все още има много работа за вършене, за да спечели Мондиала, разбира се, но междувременно няма от какво да се плашим от останалите отбори,” коментира бившият нападател.

“Нека тях да ги е страх от нас, имат много причини за това, след като са видели как отборът на Гарет Саутгейт играе, както беше срещу Сенегал. Харесва ми начинът, по който напредваме, головете, които вкарваме, и как нашите играчи правят всичко това, докато изглежда, че се забавляват много, въпреки че са в толкова напрегната среда.

“Колкото повече ни гледам, а съм наблюдавал и останалите оцелели отбори на това Световно първенство, все повече вярвам, че Англия има шансове да го спечели. Всички други тимове са доста силни по някакъв начин, разбира се, но също така можеш да откриеш и потенциални слаби места.

“Англия се справи доста добре в предишните два турнира, но мисля, че този път има една разлика. Преди четири години не бяхме най-талантливият отбор на Световното първенство, но бяхме добре организирани, имахме фантастичен отборен дух и голям характер, което ни отведе до полуфиналите.

“Този път сме по-добър тим по отношение на качества в сравнение с Мондиал 2018 и миналогодишното европейско първенство, където загубихме на финала. Все още имаме план и същата задружност, но също така и повече опит, дълбочина и много вълнуващ талант като Джъд Белингам.”