Шимунджа разкри каква е целта пред Лудогорец оттук нататък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искаме да сме отбор, за който всичко ще внимават в Лига Европа", коментира словенският наставник.

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след класирането на “орлите” за груповата фаза на Лига Европа.

Разградчани елиминираха съпротивата на литовския Жалгирис след общ резултат от двата мача – 4:3.

„Беше трудно за всички – и за играчите и за треньорите. Важното е, че стигнахме до Лига Европа. Гледайте и двата мача, беше доста трудно“, заяви Шимунджа.

„Играхме добре, честно казано, защото създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играха на контраатака. През първото полувреме не бяхме добри при отразяването на тези контраатаки, а след това се подобрихме. Показахме сериозен характер и искахме победата повече”, обясни словенецът.

„Говорихме за адаптацията, играчите трябваше да знаят какво им предстои, но още в първата минута допуснахме гол. Трябва да подобрим това, но вярвахме в принципите си и успяхме”.

“Тези мачове са част от съзряването. Някои играчи нямат опит, но показаха много характер и смелост. Трябва да продължим по този начин и да коригираме проблемите си“.

„Нямаме влияние върху жребия, но трябва да сме конкурентноспособни. Искаме да сме отбор, за който всичко ще внимават в Лига Европа, това е целта”, разкри още Шимунджа.

„Давам оценка 10 на състава, защото знаем, че минахме през много трудности. Ние сме млад отбор, но ние вярваме в тази играчи искаме да се подобрим“, завърши наставникът на Лудогорец.