Шокираща новина за световния футбол – Мино Райола е починал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световноизвестният футболен агент на няколко пъти влиза по спешност в болница последните месеци

Извънредна и шокираща новина разтърси европейския и световен футбол днес. Известният футболен агент Мино Райола е починал на 54-годишна възраст.

Информацията е на TgLa7, а подробности все още няма, като единствената информация е, че той е бил болен. Факт е, че в последните няколко месеца Райола влиза на два пъти по спешност в болница, но тогава изявленията бяха, че е на нормални прегледи, които трябва да мине. След това бяха публикувани информации, че той се е подложил на операция на белия дроб.


Райола беше известен с твърдостта при преговорите за всеки един от своите играчи, а негови клиенти са многобройни звезди, като само част от тях са Златан Ибрахимович, Ерлинг Холанд, Джанлудижи Донарума, Матайс Де Лихт, Пол Погба и още много.

Райола е роден в Италия, но се премества да живее в Нидерландия като дете заедно със своето семейство. Той започва кариерата си като предприемач преди да се насочи във футболните среди и да стане един от най-големите агенти в света. През 2020 година списание “Форбс” изчисли, че съсътоянието му възлиза на 84.7 милиона долара.