Шотландия гледа смело към Евро 2024 след фамозен обрат над Норвегия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гол на Ерлинг Холанд не стигна дори за точка на скандинавците

Норвегия загуби домакинството си на Шотландия с резултат 1:2 в среща от група А на квалификациите за Евро 2024. Звездата на домакините Ерлинг Холанд вкара първия гол в мача от дузпа през втората част, но в края шотландският тим направи фамозен обрат с голове на Линдън Дайкс и Кени Маклийн.

Първото полувреме на мача в Осло предложи малко ситуации пред двете врати. Феновете видяха само един точен удар и той бе на сметката на домакините. Шотландия се защитаваше много добре и не оставяваше никакви пространства за Ерлинг Холанд и Мартин Йодегор.

В 60-ата минута Райън Портиъс извърши нарушение в наказателното си поле и домакините получиха дузпа. Ерлинг Холанд вкара от бялата точка и даде аванс на Норвегия – 1:0.

В 87-ата минута норвежците направиха груба грешка в защита, която бе наказана от Линдън Дайкс. Футболистът на КПР вкара за 1:1 след неразбирателство между двама бранители на съперника.

Секунди по-късно Шотландия направи пълен обрат и разплака феновете на домакините. Линдън Дайкс комбинира с Кени Маклийн в наказателното поле, който с прецизен удар направи 1:2.

Победата бе много важна за шотландския тим, който събра девет точки след три срещи и е убедително начело в група А. Норвегия остана с 1 точка на 3-ото място, докато Испания е втора с 3 пункта и мач по-малко.