Швейцария изненада Испания и направи услуга на Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кръстоносците" сразиха "Ла Фурия" в Сарагоса

Швейцария спечели гостуването си на Испания с 2:1 и направи огромна крачка към оставането си в най-горната дивизия на Лига на нациите. “Кръстоносците” бяха в ролята на аутсайдери на “Естадио Ла Ромареда”, но си тръгнаха с трите точки и вече са трети в група 2, изпреварвайки Чехия.

В същото време Испания се смъкна на 2-рата позиция, след като загуби пред своите фенове. Тимът на Луис Енрике изостава с две точки от лидера Португалия, която разгроми Чехия в Прага с 4:0.

Испания не изигра силен мач, демонстрира колебания в защита и нямаше завършващия удар, с който да надвие коравия швейцарски отбор. Гостите откриха резултата в 21-вата минута, когато Аканджи се разписа с глава след центриране от корнер на Варгас – 0:1. Първото полувреме на срещата приключи при този резултат, като Испания не успя да отправи точен удар.

В 55-ата минута домакините изравниха. Асенсио комбинира с Жорди Алба и последният прати топката в мрежата на Ян Зомер за 1:1. Така се породиха надежди у феновете на “Ромареда”, че техните любимци ще спечелят срещата.

Швейцария обаче нанесе нов удар три минути след това. Брийл Емболо се разписа след чудесна асистенция на Аканджи и донесе успеха на своя тим.

В последния кръг Швейцария приема Чехия и трябва само да не загуби, за да запази 3-ото си място. Испания пък гостува на Португалия в битката за върха в групата.