Швейцария може да изпрати Англия у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Швейцарският отбор показа, че е способен да пребори най-големите отбори на Евро 2024

В събота вечер отборите на Англия и Швейцария ще се борят за място на 1/2-финалите на Евро 2024. Топ фаворитът за триумф на турнира – Англия, със сигурност ще срещне сериозна съпротива от храбрите швейцарци. Швейцария доказа, че може да бие най-големите отбори и защо да не изпрати Англия у дома с още едно силно представяне на Европейското първенство.

Швейцария постигна победа над Италия в 1/8-финалите с голове на Ремо Фройлер и Рубен Варгас. Така швейцарците изхвърлиха от турнира настоящия европейски шампион. С убедителна победа над Унгария и достойно за аплодисменти равенство с Германия, която изравни в добавеното време, възпитаниците на Мурат Якин са на втори пореден четвъртфинал на Европейско, който да очакват с нетърпение, но те никога не са надминавали тази фаза на голям турнир.

И сега е моментът Швейцария да го направи срещу неубедителния отбор на Англия. Слабото представяне на “Трите лъва” дава на “кръстоносците” много оптимизъм. Момчетат на Мурат Якин вече са записали серия от осем мача без загуба във всички турнири и са загубили само веднъж след отпадането си от Световното първенство през 2022 г. насам.

От квалификация за Световното първенство през 1981 г. обаче Швейцария не е спечелила срещу отбора на Англия, тъй като “Трите лъва” записаха успех в последните си пет мача срещу “кръстоносците” и са непобедени в 13 двубоя. Настоящият треньор Мурат Якин беше част от швейцарския отбор, който загуби с 0:3 от Англия в груповата фаза на Евро 2004. Сега Мурат Якин има чудесна възможност да си отмъсти. Швейцария показва добър футбол на Евро 2024 и трябва да вярва, че има силите да изпрати Англия у дома.