Силен Ювентус с летящ старт на новия сезон в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" сразиха Удинезе с голове на Влахович, Киеза и Рабио

Ювентус започна по страхотен начин сезон 2023/24 в италианската Серия А. Възпитаниците на Масимилиано Алегри разбиха Удинезе с 3:0 като гости. Юве вкара и трите попадения през първото полувреме, като точни бяха Киеза, Влахович и Рабио.

Макс Алегри заложи на формация 3-5-2 с Федерико Киеза и Душан Влахович на върха на атаката. Италианският национал напомни за най-добрата си форма, като вкара първия гол в срещата и поведе своя тим към успеха. Новите попълнения Андреа Камбиасо и Тимоти Уеа дебютираха с роля на фланговете като халф бекове, а в центъра на терена действаха Рабио, Локатели и Мирети.

Ювентус поведе още преди да са изминали 120 секунди на “Дачия Арена”. Влахович намери Киеза, който със страхотен удар извън наказателното поле отбеляза за 0:1.

В 20-ата минута гостите получиха дузпа, след като Ебоселе игра с ръка в наказателното поле. Влахович не сбърка от бялата точка за 0:2.

Малко след това Удинезе направи добра атака, но не успя да върне интригата. В добавеното време на първото полувреме Юве сложи точка на спора. Камбиасо намери Адриен Рабио, който с прецизен шут вкара за 0:3.

След почивката Ювентус нямаше намерение да поглежда към вратата на съперника. Тимът на Макс Алегри бе добре подреден в своята половина. В 80-ата минута гостите вкараха четвърти гол чрез Влахович, но попадението бе отменено заради засада. Малко след това Шчесни направи страхотно спасяване и не позволи на “зебрите” да вкарат почетен гол.

В следващия кръг Ювентус приема Болоня и ще се стреми към втора поредна победа за сезона, докато Удинезе ще преследва първи точки в гостуването на Салернитана.