Синът на руския милиардер кацна в София, тръгна за Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Антон Зингаревич ще има среща с ръководството на Ботев за евентуално закупуване на клуба

Синът на руския милиардер Борис Зингаревич – Антон, който проявява интерес към изпадналия в тежка финансова криза Ботев (Пловдив) е кацнал тази сутрин на летище “София”, след което се е отправил към Пловдив.

Бизнесменът има планирана среща с ръководството на Канарчетата, на която ще представи подробности за предлаганата от него сделка за клуба.

Зингаревич е пристигнал в България с редовен полет от Истанбул.

Състоянието на семейството му надхвърля $1 милиард още през 2018 година. Бащата Борис е изветсен инженер, а след промените в Русия става олигарх в областта на хартията, целулозата, картоните.

Вече развива и други бизнеси, сред които строителство, а сред съдружниците му е споменаван самият Дмитрий Медведев. Антон Зингаревич и съдружниците му имат права върху 2000 футболиста от цял свят – предимно млади таланти от Африка и Южна Америка.

Богатият наследник на фамилията от Санкт Петербург – Anton, вече е бил тайно в Пловдив и се срещал с отговорни фактори.

Семейството е привлечени от Ботев най-вече заради мащаба на школата, която се разви до една от най-добрите в България.

През 2012 година те закупиха английския Рединг, но само година по-късно излязоха от управлението. Преди това бащата Борис е спряган за покупката на Евертън.

Свързват ги и с участия в италиански отбори. В момента се съобщава, че Антон проявява интерес и към френския Шатору, където връзка е направил собственикът на Монако и негов съсед – Дмитрий Риболoвлев.