Синиша Михайлович поразен от COVID-19, в рискова група е
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианският клуб Болоня потвърди, че наставникът на тима Синиша Михайлович е дал положителна проба при направен тест за COVID-19.

Притесненията на клуба и феновете са сериозни, тъй като сръбският специалист попада в рискова група, след като през юли миналата година беше диагностициран с левкемия и премина през химиотерапия и трансплантация на костен мозък.

Някогашният всеотдаен халф се възстанови напълно, но продължава да бъде сред най-уязвимите заради сериозното заболяване.

Болоня обяви, че Михайлович е асимптоматичен и вече е бил поставен под задължителната двуседмична карантина.

Клубът потвърди също, че ще спази здравния протокол като всички играчи, членове на треньорския екип и служители в клуба ще се подложат на нови тестове преди утрешната тренировка.

Миналото лято Михайлович прекара три месеца в специализирана клиника и отново не можеше да води директно предсезонната подготовка на тима, изпращайки указанията си чрез видео-връзка.

51-годишният Михайлович направи страхотна кариера като футболист, носейки екипите на Цървена звезда, Рома, Сампдория, Лацио и Интер.

Като треньор пък е водил повече от половин дузина италиански тимове, сред които Милан и Фиорентина, сръбският национален отбор и португалския Спортинг.