Синклер: Анри е моят герой, лесно реших за трансфера си в ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Подкрепях Арсенал само заради Анри. За мен той е най-добрият нападател, който се е изявявал във Висшата лига, споделя крилото на "червените"

Джером Синклер даде интеревю за предаването „Код Спорт“ по ТВ+, като говори за преминаването си в ЦСКА и сподели доста интересни неща за престоя си в Ливърпул, в който преминава само на 14-годишна възраст. След това футболистът е трупал опит в Уигън, Съндърланд, Оксфорд, Венло и Уотфорд, който го трансферира под наем на “Българска армия”.

Джером Синклер не успя да се включи в началото на подготовката на ЦСКА, след като не бе пуснат в Турция, тъй като е англичанин и е трябвало да изкара карантина.

“Бях разочарован, че нямам право да тренирам заедно със съотборниците ми. Трябваше да остана в София и да водя индивидуални занимания. Но аз винаги съм бил професионалист и съм правил всичко по най-добрия начин. Ще бъда напълно готов, когато сезонът се поднови”, споделя крилото.

“Бях чувал, че е най-известният отбор в България. Познавах двама-трима футболисти, които преди са били тук. Не беше трудно да избера ЦСКА”, отговори Синклер на въпрос какво е чувал за клуба, преди да пристигне в София.

Синклер разкри, че е имало шанс да заиграе в Арсенал, но е избрал да премине в Ливърпул. Футболистът на ЦСКА е един от най-големите фенове на легендата на “топчиите” Тиери Анри.

“Той беше моят герой. Подкрепях Арсенал само заради него. За мен Анри е най-добрият нападател, който е играл във Висшата лига. Той играеше футбола по съвсем различен начин от всички останали. Тиери вкарваше непрекъснато попадения, без да е традиционният номер девет. За него нямаше значение къде играе на терена. Просто вкарваше голове по един невероятен начин”, сподели Джером Синклер.

Синклер разказа и за първите си стъпки във футбола, които е направил във Финикс Юнайтед:

“Това е един отбор от моя роден град Бирмингам. Бях много щастлив, когато постъпих в академията. Това са първите ми стъпки във футбола. Влязохме заедно с няколко от приятелите ми. Това беше незабравимо време.”

Джером Синклер дебютира за Ливърпул само на 16 години и 6 дни.

“Трансферът в Ливърпул беше сбъдната мечта за мен. Взеха ме много млад. Кариерата ми се развиваше брилянтно. Спомням си всичко, от дебюта ми за първия отбор. Не можех да повярвам, че съм заслужил да играя футбол на най-високо ниво. При това двубоят беше в моя роден град – Уест Бромич. Цялото ми семейство и всички приятели присъстваха на мача. Невероятен опит и вечен спомен за мен.”, разказа играчът на “армейците”.