google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За да се премине към финализиране на сделката е нужно Божков да документира писмено отказа си от сумите, които е налял в клуба

Преговорите между ръководството на Левски и „Юнайтед Груп“ са подновени, съобщава “Тема Спорт”.

Групировката не се е отказала от намерението си да се сдобие с 80% от акциите на клуба, като хора, близки до сръбския медиен магнат Драган Шолак – собственик и на английския Саутхямптън, са имали среща с мажоритарния собственик на Сините Наско Сираков и изпълнителния директор Иво Ивков.

Според “Тема Спорт” вече имало постигната принципна договореност по почти всички ключови въпроси, но на този етап било рано да се говори за подписване на споразумението.

Разбира се, най-големите спънки могат да се окажат солидните дългове на Левски към бившия бос Васил Божков.

Бизнесменът, който пребивава в Дубай, вече няколко пъти обяви, че няма намерение да иска сумите от клуба. Кандидат-собствениците обаче настояват Божков да отпише вземанията и документално.

Едва след това ще може да се премине към приключване на сделката между Левски и чуждестранния инвеститор.

Въпреки еуфорията сред някои от феновете на Сините, други предупреждават, че Шолак е повече от противоречива личност.

Той реално няма собствено финансиране, а зад него стои финансовият американски гигант за дялови инвестиции “Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. L. P.” (KKR), ръководен от бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс.

Първите си преки инвестиции в Източна и Централна Европа фондът прави през 2013 година, закупувайки медийната компания United Group (SBB/Telemach) на Шолак. Стойността на сделката не е оповестена, но според някои оценки надвишава 1 милиард евро.

United Group обединява най-големите интернет-доставчици и оператори на кабелна и сателитна телевизия в бивша Югославия с близо 2 милиона потребители.

В Сърбия Шолак е обявен за персона нон грата, а името му се свързва с многобройни корупционни скандали, включително и с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Описван е в медиите като бизнесмен, на когото не може да се има доверие, некоректен и неспазващ поетите ангажименти.