Сисиньо: “Лудогорец е клуб, който харесва бразилци”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Броени дни след първата си повиквателна за националния отбор на България десният бек на Лудогорец Сисиньо даде обширно интервю за най-посещавания бразилски интернет портал UOL.

В него 31-годишният бивш бранител на Сантос обяснява, че отдавна се е адпатирал към изискванията на шампиона от Разград, както и към живота в страната.

Сисиньо пристигна в Разград през 2015 година като оттогава спечели пет шампионски титли и две суперкупи с Орлите.

“Решението да получа български паспорт в началото бе продиктувано от това, че в клуба имаше много чужденци и в шампионата можеше да играят само трима извън ЕС,” заяви Сисиньо. “Първоначално идеята беше за това.

“Но след това започнах да играя и се адаптирах много добре към страната и виждах възможността да бъда извикан в националния отбор на България. Много съм щастлив, че взех това решение.

„В един момент през 2015 мислех, че ще ме повикат в националния тим на Бразилия. Когато бях в Сантос се представях добре и имах надежда, но това не се случи. Не ме отказа и продължих да играя. Сега продължавам да правя това, което ми харесва.

„Поднових договора си с Лудогорец за още две години. Вярвам, че докато двете страни са доволни от съвместната си работа, ще бъда част от клуба. Разбира се, в бъдеще мисля да се завърна в Бразилия, но това не е приоритет в момента.”

Сисиньо не пропуска да отбележи, че футболът в Европа се различава доста от начина на игра, изповядван в Южна Америка.

“Когато пристигнах в Лудогорец, не смятах, че ще играя толкова дълго в клуба,” откровен е Сисиньо. “В Европа имат различен начин на мислене, чакат играча да се адаптира. Имах нужда от година, за да направя това. Имаха търпение и доверие към мен.

“Сега се чувствам много добре, за което им благодаря. Харесвам България. Лудогорец е клуб, който харесва бразилците. Когато пристигнах бяха десет, което също много ми помогна с адаптацията.

„Повечето футболисти в националния тим на България играят в местното първенство. По-малко са тези, които са в други европейски първенства. Така че познавам повечето от тях.

“От Лудогорец има двама, но можеше да са трима, но единият от тях е контузен. Събран е много добър отбор и се надявам да стигнем много далеч. Селекционерът Георги Дерменджиев работи в Лудогорец три години.

„В България футболът е много различен. В Бразилия крайният защитник е с по-различни функции. Тук се научих да играя по европейски модел. Приспособих се по-бързо към страната и културата, отколкото към футбола.

Бранителят на „орлите“ разкри, че си спомня великия български отбор, който завърши четвърти на Световното първенство в САЩ през 1994 година:

„Бях още дете, но си спомням онзи страхотен отбор, воден от Христо Стоичков. Пропуснаха да се изправят срещу Бразилия на финала. Това щеше да е страхотен сблъсък между Ромарио и Стоичков, които блестяха за Барселона. Помнете това и знайте, че ще облека фланелката на България. Това е нещо невероятно. Мечта, която ще изживея“.