Сисиньо: “Лудогорец е клуб, който харесва бразилци”

Прочетена:1521
Сисиньо: "Лудогорец е клуб, който харесва бразилци" 1
1 0

Броени дни след първата си повиквателна за националния отбор на България десният бек на Лудогорец Сисиньо даде обширно интервю за най-посещавания бразилски интернет портал UOL.

В него 31-годишният бивш бранител на Сантос обяснява, че отдавна се е адпатирал към изискванията на шампиона от Разград, както и към живота в страната.

Сисиньо пристигна в Разград през 2015 година като оттогава спечели пет шампионски титли и две суперкупи с Орлите.

“Решението да получа български паспорт в началото бе продиктувано от това, че в клуба имаше много чужденци и в шампионата можеше да играят само трима извън ЕС,” заяви Сисиньо. “Първоначално идеята беше за това.

“Но след това започнах да играя и се адаптирах много добре към страната и виждах възможността да бъда извикан в националния отбор на България. Много съм щастлив, че взех това решение.

„В един момент през 2015 мислех, че ще ме повикат в националния тим на Бразилия. Когато бях в Сантос се представях добре и имах надежда, но това не се случи. Не ме отказа и продължих да играя. Сега продължавам да правя това, което ми харесва.

„Поднових договора си с Лудогорец за още две години. Вярвам, че докато двете страни са доволни от съвместната си работа, ще бъда част от клуба. Разбира се, в бъдеще мисля да се завърна в Бразилия, но това не е приоритет в момента.”

Сисиньо не пропуска да отбележи, че футболът в Европа се различава доста от начина на игра, изповядван в Южна Америка.

“Когато пристигнах в Лудогорец, не смятах, че ще играя толкова дълго в клуба,” откровен е Сисиньо. “В Европа имат различен начин на мислене, чакат играча да се адаптира. Имах нужда от година, за да направя това. Имаха търпение и доверие към мен.

“Сега се чувствам много добре, за което им благодаря. Харесвам България. Лудогорец е клуб, който харесва бразилците. Когато пристигнах бяха десет, което също много ми помогна с адаптацията.

„Повечето футболисти в националния тим на България играят в местното първенство. По-малко са тези, които са в други европейски първенства. Така че познавам повечето от тях.

“От Лудогорец има двама, но можеше да са трима, но единият от тях е контузен. Събран е много добър отбор и се надявам да стигнем много далеч. Селекционерът Георги Дерменджиев работи в Лудогорец три години.

„В България футболът е много различен. В Бразилия крайният защитник е с по-различни функции. Тук се научих да играя по европейски модел. Приспособих се по-бързо към страната и културата, отколкото към футбола.

Бранителят на „орлите“ разкри, че си спомня великия български отбор, който завърши четвърти на Световното първенство в САЩ през 1994 година:

„Бях още дете, но си спомням онзи страхотен отбор, воден от Христо Стоичков. Пропуснаха да се изправят срещу Бразилия на финала. Това щеше да е страхотен сблъсък между Ромарио и Стоичков, които блестяха за Барселона. Помнете това и знайте, че ще облека фланелката на България. Това е нещо невероятно. Мечта, която ще изживея“.

Сподели