Сити иска да задържи Гуардиола, но се подготви и за раздяла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" набелязаха потенциални заместници на испанския мениджър

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола има още 8 месеца от настоящия си договор с „гражданите“, а специалистът все още не е взел решение, дали ще остане начело на тима.

Испанецът е категоричен, че ситуацията не влияе на представянето на играчите, но със сигурност футболистите се вълнуват от това кой ще води отбора и през идната кампания.

Ръководството на „гражданите“ започва да става нетърпеливо заради липсата на категоричен отговор от Гуардиола, но на този етап все още не оказва натиск върху специалиста.

Според медиите на Острова в Сити са решили да се подготвят с резервен вариант, в случай че Гуардиола вземе решение да продължи треньорското си развитие в друг отбор. „Гражданите“ вече имат набелязани двама заместници на испанеца – бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино и настоящият треньор на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман.

Манчестър Сити направи най-лошия си старт от 2014 година насам, като успя да вземе само 8 точки в 5 мача във Висшата лига. Въпреки слабите изяви, от Сити все още разчитат, че Гуардиола, който от 5 години е на „Етихад“, ще поднови контракта си.