Сити писа “6” на Бърнли и продължава напред за Купата на Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Холанд се отчете с три гола, а Алварес отбеляза два.

Манчестър Сити съкруши втори съперник тази седмица и не остави никакви шансове на Бърнли, като ги отнесе със 6:0 в 1/4-финален сблъсък за Купата на Англия. Това бе второ фантастично представяне от “гражданите”, които само преди няколко дни разбиха със 7:0 РБ Лайпциг в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Отново над всички бе Ерлинг Холанд (32’, 35’, 59’), който срещу германците записа пет гола, а днес се отличи с хеттрик. Две попадения добави Хулиан Алварес (62’, 73’), а появилият се като резерва Коул Палмър (68’) се разписа с първото си докосване по кълбото след появяването си на терена, като те допринесоха за горчивия привкус от завръщането на Венсан Компани на “Етихад”, като мениджър на Бърнли, които в първенството на Чемпиъншип са се устремили към бърза промоция за елита.

Така Манчестър Сити продължава към 1/2-финалите за Купата на Англия, които ще се изиграят на “Уембли”. Останалите три двубоя от тази фаза ще бъдат изиграни в неделя, след което ще бъде теглен и жребия за последната фаза на турнира.