Скандалджията Кирьос отказа участие на US Open, размаха пръст на Ноле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лошото момче в съвременния мъжки тенис – Ник Кирьос, обяви, че няма да вземе участие на тазгодишното издание на US Open.

Втората ракета на Австралия аргументира решението си с високия брой на заразените с CОVID-19 в САЩ и призова играчите да бъдат отговорни и да се пазят взаимно в условията на бушуващата глобална пандемия.

„Няма да играя на US Open тази година“ заяви Кирьос. „Боли ме, че няма да изляза на една от най-големите сцени в спорта, стадион „Артър Аш“, но го правя за хората, за всички австралийци, за хилядите американци, загубили живота си, за всички вас. Това е моето решение.

„Нека бъдем разумни и да не забравяме кое е най-важно, а именно колективното здраве и безопасност. Можем да възстановим спорта и икономиката, но не и изгубените животи. Нямам проблем с това, че USTA реши да проведе US Open, а ако играчите искат да отидат – решението е тяхно“.

Кирьос обаче за пореден път не пропусна възможността да нападне Новак Джокович заради организирания от него турнир Adria Tour.

„Важно е всички да бъдат отговорни и да спазват правилата за безопасност,” язвително заяви австралиецът. “Не може да танцуваш върху маси, да обикаляш из Европа за пари или да искаш направиш бърза печалба, организирайки демонстративен турнир. Това е егоистично. Бъдете отговорни!“.

По-рано тази седмица австралийката Ашли Барти също заяви, че няма да играе на „Флашинг Медоус“.