Скрити козове на Върба пратиха Лудогорец отново в групите на ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като победи Динамо Брест с 2:0 като гост на плейофите. Попаденията за “орлите” отбелязаха резервите Елвис Ману и Инхинио Марин през второто полувреме.

Така “зелените” се класираха за четвърти пореден път в груповата фаза на Лига Европа. Жребият за групите е утре, като Лудогорец ще е поставен във втора урна.

В 4-ата минута домакините имаха възможност да открият резултата, след като Павел Седко излезе на отлична позиция сам срещу вратаря на “орлите”, но стреля слабо в ръцета на Пламен Илиев. “Зелените” не успяваха да организират играта си в следващите минути и Динамо Брест изглеждаше по-опасният отбор на терена. Биков от състава на домакините центрира остро в средата на полувремето и Качериди стеля, но над вратата.

“Орлите” организираха първата си добра атака в 31-ата минута, когато Доминик Янков подаде към Стефан Банджи, който стреля технично и затрудни вратаря на съперника. Малко след това Баджи намери Бернард Текпетей по десния фланг. Бившият играч на Шалке финтира противник и шутира, но ударът му бе блокиран. Топката попадна в Баджи, чийто удар не бе на висота.

В 44-ата минута Лудогорец имаше добър шанс за гол, след кат Текпетей се откъсна след дълго подаване и се озова сам срещу вратаря Сергей Игнатович, но офанзивният футболист на гостите не успя да се разпише. След това топката отиде в Кладиу Кешеру, който се подхлъзна и не успя да отиграе топката.

Динамо Брест стартира по-добре втората част и имаха шанс за гол чрез Артьом Биком, който пропусна. В 55-ата минута същото стори и Клаудиу Кешеру за Лудогорец. Четири минути по-късно отново румънският нападател не успя да намери мрежата от добра позиция.

Динамо Брест не се възползва от отлична ситуация в 70-ата минута, когато Габи Кики пропусна страхотен шанс за гол. Три минути по-късно Лудогорец наказа своя съперник. Появилият се като резерва Елвис Ману получи добър пас в наказателното поле и на празна врата се разписа за 0:1.

В 79-ата минута отборът на Лудогорец вкара второ попадение чрез Инхинио Марин и предреши крайния изход на мача. Испанският нападател получи отличен пас от автора на първия гол Елвис Ману, след което с мощен удар от пет метра прати топката в мрежата на Игнатович за 0:2.

В следващите минути двубоят в Брест се доигра и Лудогорец ликуваше след последния съдийски сигнал.

Стартови състави:

Динамо Брест: 1. Сергей Игнатович, 77. Роман Юзепчук, 34. Йевхен Качериди, 2. Габи Кики, 13. Максим Витус, 15. Сергей Кисляк-К, 7. Артьом Биков, 88. Павел Савитски, 32. Давид Текло Твай Ли, 11. Абдулайе Диало, 17. Павел Седко

Лудогорец: 1. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 30. Козмин Моци, 24. Оливие Вердон, 3. Антон Недялков, 25. Стефан Баджи, 7. Алекс Сантана, 64. Доминик Янков, 95. Каули Оливейра, 37. Бернард Текпетей, 28. Клаудиу Кешеру