Слаб зрителски интерес за “лъвовете” в Подгорица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Слаб зрителски интерес се очаква в Подгорица за срещата между Черна гора и България

Националният отбор на България по футбол ще се опита да постигне първа победа в Европейските квалификации в група G по пътя към Германия 2024 при третото си гостуване в кампанията довечера в Черна гора.

Футболната федерация на малката балканска страна пусна билетите в продажба в петък по обяд на касите на Спортен комплекс Мoрача, като най-евтино се влиза зад вратите – срещу 3 евро. Най-скъпите билети са за сектори С и D, които са по 12 евро. Феновете, които не са успели да си вземат пропуски, могат да го направят до самото начало на срещата, което е в 19:00 часа българско време.

До момента обаче интересът и на местните не е никак голям. До вчера бяха продадени малко над 2 хиляди билета, според местни журналисти. С днешните покупки на пропуските реално би било стадионът да бъде изпълнен малко под половината от капацитета си или около 4 хиляди човека. Официално съоръжението в Подгорица има 11 050 места. Със сигурност обаче публиката ще бъде доста по-малко, на първо място заради частичните реновации, които се правят в някои сектори и в момента затворени за публика.

Освен това и след равенството в Литва (четвъртък) и намаляването на шансовете за оставане в битката за високо класиране е логично фенският ентусиазъм да стихне. Това е в пълен противовес в домакинството срещу Сърбия на 29-и март, когато стадионът беше разпродаден до край седмици преди мача.