Слабо представяне на Аби Попов в Банско, отпадна в първия манш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрият ни алпиец завърши на 48-ото място при участието си в гигантския слалом в Банско от Световната купа

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов завърши на 48-ото място при участието си в гигантския слалом в Банско от Световната купа. Родният скиор отпадна в първия манш, завършвайки на 6,27 секунди след първия Матьо Февр (Франция). Челната тройка допълниха Филип Зубич (Хърватия) и  Алкеси Пинтюро (Франция).

“На мен ми беше трудно от гледна точка на това, че исках да покажа повече. Знаех, че ще в момента ми е трудно, защото пропуснах 1-2 месеца, в които можех да се чувствам по-добре и доста по-подготвен. Но трябваше наблегнем върху слалома, това е програмата за този сезон. Борих се с това, което разполагам, не беше лошо спускане. Имаше един момент, в който загубих скорост, защото позицията ми не беше добра“, заяви Попов след участието си в Банско.

„През цялото време чувах острани публиката. Силно казано публика, защото по-скоро са туристи зад мрежите, но постоянно чувах виковете им и беше много приятно. Поздравления за хората и екипа, които направиха пистата, тя беше конкурентоспособна дори и за мен. Поздравления, всички казват, че пистата е страхотна и много повече я харесаха от тази на Световното първенство.“

“Утре ще имам втори шанс и ще дам всичко от себе си, после погледите се насочват към последния слалом в Кранска гора. Не сме решили още дали ще участвам в гигантския слалом. Целта ми там ще бъде да съм сред първите 25, за да се класирам за финалите. В момента съм 26-и, така че това е целта ми в този момент“, добави българинът.