Славен български клуб започва от най-ниското ниво на футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нефтохимик стартира от пета дивизия, феновете ще управляват

Новите ръководители на бургаския Нефтохимик излязоха с открито писмо до футболната общественост в морския град. Началниците на “шейхофвете” дават дума, че няма да допуснат отбора отново да фалира. Нефтохимик ще стартира от най-ниското ниво на футбола в България – Б Областна група.

“Уважаеми привърженици на футболен клуб Нефтохимик, любители на футболната игра, бургазлии, Знаете, че през изминалия сезон, след множество проблеми, отборът прекрати предсрочно участието си във Втора професионална лига. Но ние, привържениците на отбора, няма да допуснем любимият ни отбор да изчезне от футболната карта на България. СНЦ “Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962″, правоприемникът на автентичния Нефтохимик и притежател на марката, успя да сформира представителен отбор, който през новия сезон ще започне участие от най-ниското ниво на футбола у нас – Б областна група. По този начин ще спечелим време, в което да се извърши цялостна реорганизация, която да постави стабилни основи за бъдещите ни успехи”, пишат от “шейховете”.

“Обръщаме се към Вас с уверението, че нашата единствена цел е Нефтохимик да възвърне социалното си, обединяващо значение за жителите на град Бургас, да играе вълнуващ футбол, да радва хората. Задачата пред спортно-техническия щаб е чрез резултатите на терена отборът максимално бързо да заслужи класиране в по-горните дивизии. Постигането на това е възможно само с Вашата подкрепа. Един клуб е толкова голям, колкото силни и сплотени са неговите поддръжници”, се казва още в писмото на шефовете на Нефтохимик.

От клуба канят всички бургазлии да присъстват на честването на 60-годишния юбилей на клуба, което ще се случи на 10.09.22 г. от 17:00 ч. в Спортен център Изгрев.